Digitalizacija
08.04.2013 15:49

Deli z drugimi:

Share

Facebook odslej z možnostjo časovne nastavitve objav

Facebook je za upravljalce pripravil novo funkcijo, ki jim bo olajšala posodabljanje njihovih facebookovih strani. Ti imajo sedaj namreč možnost oddaje časovno odvisnih objav, kar pomeni, da bo objava obiskovalcem vidna šele ob vnaprej nastavljenem času.
Možnost oddaje časovno odvisnih objav bo olajšala življenje marsikateremu upravljavcu facebookovih strani.
Možnost oddaje časovno odvisnih objav bo olajšala življenje marsikateremu upravljavcu facebookovih strani.

Družabno omrežje Facebook je zaradi velikega števila uporabnikov kot nalašč za podjetja in oglaševalce, saj na njem mrgoli potencialnih kupcev. Ta jih poskušajo privabiti z raznovrstnimi ponudbami in oglasi, ki so ponavadi vezani na čas, kar pomeni, da morajo skrbniki strani na Facebooku objavo »oddati« ob točno določeni uri. To pa za upravljavce v praksi pomeni, da morajo neprestano čepeti za računalnikom in paziti na aktualnost objav. Zaradi tega so vodilni priljubljenega družbenega omrežja sprejeli odločitev o uvedbi nove funkcije, ki bo podjetjem in oglaševalcem olajšala delo s posodabljanjem njihovih facebookovih strani.

Podjetja in oglaševalci imajo sedaj možnost oddaje časovno odvisnih objav, kar pomeni, da bo objava obiskovalcem njihovih facebookovih strani vidna šele ob vnaprej nastavljenem času (na primer ob polnoči). Omenjena novost je prav tako dobrodošla tudi za tiste upravljavce, ki zaradi dopusta ali drugih razlogov v predvidenem času objave obvestila nimajo dostopa do svetovnega spleta.

Uporaba funkcije programiranja objav vnaprej je vse prej kot zapletena, saj zadošča, da po pripravi obvestila kliknemo na ikono z uro, ki se nahaja v levem kotu okvirja. Tu lahko določimo tako datum kot tudi čas objave sporočila, in sicer v 10-minutnih intervalih. Postopek programiranja objav vnaprej zaključimo s klikom na gumb »Schedule«.


Prijavi napako v članku