Računalništvo, telefonija
11.02.2019 06:45

Deli z drugimi:

Share

Facebook LOL je stvar preteklosti!

Facebook je zaradi kritik povsem obupal nad mobilno aplikacijo LOL za mlade.
Facebook je zaradi kritik povsem obupal nad mobilno aplikacijo LOL za mlade.

Številne dosedanje raziskava so pokazale, da se je zlata doba priljubljenega družbenega omrežja Facebook končala, saj je njegova priljubljenost med mladimi iz leta v leto manjša. To še posebej drži za fante in dekleta starosti med 13 in 17 let, ki se vse bolj odločajo za konkurenčno platformo Instagram. Z namenom ustavitve trenda upadanja števila mladih uporabnikov, so programerji podjetja Facebook poskušali pripraviti posebno mobilno aplikacijo, ki sliši na ime LOL.

Pri aplikaciji Facebook LOL bi šlo za zelo preprosto rešitev, ki bi bila namenjena zbiranju kratkih animacij in smeškov, ki bi bili razdeljeni v smiselne kategorije. Facebook je novost preizkušal več mesecev v okviru izbranih srednjih šol, pri čemer je moralo priljubljeno družbeno omrežje prehodno pridobiti odobritev s strani njihovih staršev. Kot pa vse kaže se je pri preizkušanju aplikacije Facebook LOL nekaj zalomilo, saj so se pri podjetju Facebook odločili, da z njenim razvojem končajo.

Trenutno je težko napovedati, ali bo aplikacija Facebook LOL sploh kdaj ugledala luč sveta ali pa je z njo konec za vedno. Mnogi mladi uporabniki so bili nad novico sicer zelo razočarani, saj je mobilna aplikacija Facebook LOL dejansko spominjala na zavihek »Discover« družbenega omrežja Snapchat, pri čemer ta omogoča izbiro videoposnetkov v vodoravni smeri. Tu je bil seveda na voljo tudi gumb »Share« za deljenje priljubljenih vsebin s prijatelji in znanci.


Prijavi napako v članku