Facebook
14.04.2013 14:32

Deli z drugimi:

Share

Facebook Home pristal na Google Play

Po slabih dveh tednih od uradne predstavitve je brezplačna aplikacija Facebook Home pristala na spletnem portalu Google Play in sicer za izbrane pametne mobilne telefone Android. Novost lahko trenutno namestijo le lastniki mobilnikov HTC One, One X in First ter Samsung Galaxy S3 in Note 2.
Facebook Home pristal na Google Play
Facebook Home pristal na Google Play

Uporabniki priljubljenega družabnega omrežja Facebook so nad mobilno aplikacijo Home navdušeni, saj se lahko preko nje v realnem času spremlja posodobitve profilov prijateljev in znancev kar na začetnem zaslonu pametnega mobilnega telefona Android (http://goo.gl/53VGO). Po slabih dveh tednih od uradne predstavitve pa je brezplačna aplikacija Facebook Home pristala na spletnem portalu Google Play. Novost je dosegljiva tako s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/vlTvx kot s skeniranjem QR kode.

Uporabniki mobilnih naprav Android bodo z namestitvijo mobilne aplikacije Facebook Home prejeli nov grafični vmesnik, ki jim bo na začetnem zaslonu v realnem času prikazoval posodobitve Facebookovih profilov njihovih prijateljev in znancev. Obvestila se jim bodo prikazovala v obliki miniaturnih kartic, pri čemer bo Facebook na osnovi naprednega algoritma sam »določil«, katera so za njih pomembna in katera ne. Sporočila lahko uporabniki odstranijo tako, da jih kar s prstom »umaknejo« iz vidnega polja zaslona.

Aplikacijo Facebook Home lahko trenutno žal namestijo le uporabniki, ki razpolagajo s pametnimi mobilnimi telefoni HTC One, One X in First ter Samsung Galaxy S3 in Note 2. Podpora je že zagotovljena tudi prihajajočemu mobilniku Samsung Galaxy S4, medtem ko bo uporabnikom ostalih mobilnih naprav Android aplikacija Facebook Home na voljo šele proti koncu pomladi. Na pametnem mobilniku ali tablici pa bo moral biti pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 ali novejši.


Prijavi napako v članku