Facebook
11.12.2012 14:43

Deli z drugimi:

Share

Facebook cenzuriral “morilsko” aplikacijo

Ker večina igričarjev uporablja tudi priljubljeno družbeno omrežje Facebook, so se pri podjetju Square Enix odločili, da zanj pripravijo aplikacijo Hire Hitman (najemi morilca). Ker je ta naletela na močan odpor uporabnikov, je bila že po nekaj urah od objave odstranjena.
Aplikacija Hire Hitman je bila zaradi grozilne vsebine nemudoma odstranjena iz družabnega omrežja Facebook!
Aplikacija Hire Hitman je bila zaradi grozilne vsebine nemudoma odstranjena iz družabnega omrežja Facebook!

Programska hiša Square Enix je pred kratkim ponudila v prodajo računalniško igro Hitman, ki so jo ljubitelji akcijskih računalniških iger takoj vzljubili. Ker večina igričarjev uporablja tudi priljubljeno družbeno omrežje Facebook, so se pri podjetju Square Enix odločili, da zanj pripravijo aplikacijo Hire Hitman (najemi morilca). Ta je tako rekoč čez noč postala priljubljena, saj je uporabnikom Facebooka omogočala, da so izbranim prijateljem pošiljali smrtne grožnje.

Sporočilo s smrtno grožnjo je bilo za nameček prilagodljivo, saj je uporabnik kot vzrok za umor lahko izbiral med različnimi možnostmi (na primer varanje partnerja). Da bi bila grožnja »videti« še bolj »pristna«, je navidezni morilec razpolagal še z natančnimi podatki žrtve. Za poslastico je izbrana tarča dobila še povezavo do videoposnetka, ki je nakazal, kako bo morilec izpeljal svojo nalogo.

Aplikacija Hire Hitman je zaradi grozilne vsebine pričakovano naletela na izjemen odpor uporabnikov priljubljenega družbenega omrežja Facebook. Zaradi številnih pritožb jo je bilo podjetje Square Enix primorano umakniti že po nekaj urah od objave. To se je uporabnikov Facebooka za nameček še celo javno opravičilo.


Prijavi napako v članku