Življenjski slog
15.09.2021 15:24

Deli z drugimi:

Share

Se počutite varne v svojem domu?

Dom je vaše zatočišče, kjer pričakujete, da se boste počutili varne.
Če želite takojšnjo zaščito, potem začnite pri varnostnih kamerah. Te dokazano odvračajo nepridiprave, še preden stopijo na vaše posestvo.
Če želite takojšnjo zaščito, potem začnite pri varnostnih kamerah. Te dokazano odvračajo nepridiprave, še preden stopijo na vaše posestvo.

Zaklepajte vrata, zapirajte okna in poglejte skozi kukalo, preden odprete vhodna vrata. Pametni varnostni nasveti, toda kaj lahko še storite za boljši občutek varnosti?

Ena izmed pametnih naprav, ki vam lahko zagotovi dodaten občutek varnosti, če se počutite ogrožene, so nadzorne varnostne kamere. Te so lahko koristne na različne načine in vam omogočajo, da ves čas pazite na svoj dom, družino, avto in ljubljenčke. Sodobne kamere vam omogočajo dostop na daljavo. Potrebujete le internetno povezavo in pametni telefon, tablico ali računalnik. V preteklosti so nadzorne kamere le snemale dogajanje, niso pa omogočale dostopa v realnem času. S sodobnimi kamerami ne boste imeli teh težav.

Želite imeti oči znotraj in zunaj vašega doma?

Vse, kar potrebujete, je pameten čuvaj, ki vas varuje dan in noč s številnimi varnostnimi funkcijami, vse to v ločljivosti 1080p. Preizkusili smo varnostno opremo podjetja EufySecurity, s katero lahko na enostaven način zavarujete svoj dom.

Kje začeti pri prenovi doma z nadzorno opremo? Če želite takojšnjo zaščito, potem začnite pri varnostnih kamerah. Te dokazano odvračajo nepridiprave, še preden stopijo na vaše posestvo. Za vas smo preizkusili dve kameri, in sicer EufyCam 2C in njeno močnejšo, bolj zmogljivo sestro, EufyCam2.

Kaj nas je najprej navdušilo pri EufyCam 2? V kompletu boste dobili bazno postajo in dve nadzorni kameri, ki se lahko pohvalita s 365-dnevno avtonomijo delovanja in vgrajeno umetno inteligenco, ki samodejno optimizira kakovost slike. EufyCam 2 je prva brezžična varnostna kamera, ki pripomore tolikšno življenjsko dobo z enim samim polnjenjem. Kako ji to uspe? Pod ohišjem se skriva zmogljiva litijeva baterija 13400 mAh z litijevimi celicami. Kamera prihrani energijo tako, da ne snema 24/7, ampak se aktivira ob zaznanem gibanju in določenih aktivnostih, ki jih določite sami.

EufyCam-kamere

Enostavno namestite varnostno kamero na katero koli ravno površino in nato pozabite nanjo do naslednjega leta. Za namestitev lahko uporabite magnetni nastavek ali standardne vijačne nosilce.

Ker gre za zunanjo varnostno kamero, ki je izpostavljena številnim vremenskim razmeram, je pomembna tudi njena odpornost. Razveselilo vas bo dejstvo, da kamero varuje IP67 varnostni standard, kar pomeni, da je odporna na prah, pesek in vodo.

Zasnovane za zaščito uporabnikov

Poleg tega, da vas varujejo pred vsiljivci, je tudi sama zaščita varnostnih kamer izredno napredna. Za šifriranje videov je na voljo vojaška enkripcija, ki vas ščiti pred prestrezanjem signalov. Vsi videi so shranjeni v zaščitenem eMMC pomnilniku, ki je hitrejši medij od mikro SD kartice in obenem poskrbi, da podatki ostanejo pri vas. Prodajalec do vaših videov v nobenem primeru nima dostopa. V primeru poskusa fizične kraje nadzorne kamere se sproži glasen alarm s 100 decibeli moči.

Preizkusili smo tudi EufyCam 2C, ki si deli številne lastnosti z EufyCam 2. Ima pa nekoliko manjšo baterijo, 67000 mAH proti 13400 mAh, ki seveda vpliva na avtonomijo delovanja. Kljub temu vseeno z enim polnjenjem deluje do 180 dni. Zaradi velikosti je priložen samo vijačni nosilec in nima vgrajene zaščite proti fizični kraji pomnilnika.

Varnostne kamere povežete s priloženo bazno postajo, ki služi kot nadzorni center. Če boste v prihodnosti želeli nadgraditi svoj varnostni nadzorni sistem, potem lahko na eno bazno postajo dodate še 16 varnostnih kamer in vstopnih senzorjev ter alarmni sistem in domofon.

Slednji je prav tako priljubljen varnostni pripomoček za dodatno varnost vašega doma. Eufy brezžični domofon vam z vgrajenim 2K Sony senzorjem v visoki ločljivosti prikaže, kdo je pred vrati. Preko aplikacije Eufy Security boste prejemali opozorila o pomembnih dogodkih in urejali, katere aktivnosti bodo zaznali senzorji gibanja. Tako kot pri varnostnih kamerah, sta tudi tukaj prisotna vojaška enkripcija in lokalni pomnilnik.

Kaj lahko vašemu pametnemu domu še dodate?

Poleg varnostnih kamer in domofona lahko dodate še alarmne sisteme, reflektorsko zunanjo varnostno kamero za zaščito garaže, vstopne senzorje, ki jih namestite na okna, vrata ali v bližino hiše in nenazadnje tudi elektronsko video varuško.

Vse to in še več lahko dobite na spletni strani b2b.elkotex.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več