Varnost
03.02.2022 07:56
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ESET od NOD32 do svetovnega strateškega vodje za kibernetsko zaščito

V AV-Comparatives so vodilnega evropskega razvijalca kibernetskih varnostnih rešitev ESET prepoznali kot svetovnega strateškega vodjo, s čimer so potrdili kakovost njegovih rešitev za zaščito pred virusi tudi v najbolj zahtevnih poslovnih okoljih.

Neodvisni laboratorij za preizkušanje protivirusnih programskih rešitev AV-Comparatives je objavil izsledke ene svojih največjih raziskav poslovnih varnostnih rešitev za preprečevanje in odziv na okužbe končnih točk ter varnostnih produktov Endpoint Prevention & Response (EPR) Test 2021.

Vodilnega Evropskega razvijalca kibernetskih varnostnih rešitev ESET so prepoznali kot svetovnega strateškega vodjo, s čimer so potrdili kakovost njegovih rešitev za zaščito pred virusi tudi v najbolj zahtevnih poslovnih okoljih. Varnostni strokovnjaki laboratorija AV-Comparatives so na testu uporabili zbirko poslovnih varnostnih rešitev ESET PROTECT Enterprise, ki vključuje upravljavsko-nadzorni sistem ESET PROTECT, orodja za zaščito končnih točk ESET Endpoint Security, rešitev za preprečevanje, odkrivanje in odpravljanje posledic varnostnih incidentov ESET Enterprise Inspector ter rešitve za zaščito pred napadi ničelnega dne in dolgotrajnimi napadi ESET Dynamic Threat Defense.

Najbolje se počuti med svetovno elito za poslovne rešitve

Na testu Endpoint Prevention & Response (EPR) Test 2021 so strokovnjaki organizacije AV-Comparatives preizkusili 10 svetovno najboljših varnostnih produktov v realnih razmerah, pri čemer so preverili njihovo učinkovitost v zbirki petdesetih tarčanih napadov, od katerih je vsak uporabljal različne tehnike in taktike. Na podlagi testiranja so razvil novo metriko Enterprise EPR CyberRisk Quadrant™, ki ocenjuje produkte glede na učinkovitost preprečevanja zlorab, preračunane denarne prihranke, ki jih ustvarja produkt, ter dejanske stroške natančnosti produkta, ki nastajajo zaradi lažnih pozitivnih odkritij.

»Kot generalni zastopnik smo v se v zadnjih letih osredotočili na promocijo ESET-ovih rešitev v poslovnem segmentu. Zato smo še posebej veseli, da je ESET-ova rešitev pridobila najvišjo oceno Starteški vodja na enem najbolj prestižnih neodvisnih testov. Menim, da je za podjetja v Sloveniji še posebej pomembno, da rešitve ESET PROTECT Enterprise zagotavljajo visoko varnost, ob visoki dobičkonosnosti naložbe in zelo nizkih stroških lastništva,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

Kot razlog za odlične poslovne koristi so preizkuševalci navedli izredne tehnične sposobnosti v kombinaciji z razumnimi stroški, pri čemer je o uvrstitvi med strateške vodje pomembno vlogo igral ESET-ov razvoj prebojnih idej ter uspešna izvedba teh idej v produktih.

Prepričljivo najboljši rezultati v kar treh kategorijah

ESET PROTECT Enterprise je dosegel največ točk med preizkušenimi rešitvami v kategorijah aktivno preprečevanje (96%), pasiven odziv (100%) ter kombinirane zmožnosti za preprečevanje in odziv (98%).

Andreas Clementi, direktor in ustanovitelj AV-Comparatives, je dejal, da ESET ni dosegel samo visokih ocen pri kombinaciji preprečevanja in odziva, ampak je pokazal izredne sposobnosti pri odkrivanju in poročanju. Prav ti rezultati so bili ob nizkih stroških lastništva glavni razlog, da se je ESET uvrstil med strateške vodje.

Righard Zwienenberg, višji raziskovalec v ESET-u pa je poudaril: »Preizkus učinkovitosti preprečevanja in odziva je potrdil, da naše analize strokovnjakom v varnostno-operativnih centrih nudijo kakovostne kontekstne podatke, na osnovi katerih lahko pravilno ovrednotijo opazovane grožnje ter določijo prioritete glede njihovega razreševanja.«

V poročilu so v AV-Comparatives še posebej izpostavili enostavnost ter intuitivnost upravljavsko-nadzornega sistema ter kontekstne podatke, ki so na voljo varnostnim analitikom za določanje prioritet, pospravljanje posledic varnostnih incidentov ter nadaljnje preiskovanje groženj.

Več zanimivih vsebin iz ESET Slovenija na LinkedInu!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več