Varnost
03.02.2022 07:56
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ESET od NOD32 do svetovnega strateškega vodje za kibernetsko zaščito

V AV-Comparatives so vodilnega evropskega razvijalca kibernetskih varnostnih rešitev ESET prepoznali kot svetovnega strateškega vodjo, s čimer so potrdili kakovost njegovih rešitev za zaščito pred virusi tudi v najbolj zahtevnih poslovnih okoljih.

Neodvisni laboratorij za preizkušanje protivirusnih programskih rešitev AV-Comparatives je objavil izsledke ene svojih največjih raziskav poslovnih varnostnih rešitev za preprečevanje in odziv na okužbe končnih točk ter varnostnih produktov Endpoint Prevention & Response (EPR) Test 2021.

Vodilnega Evropskega razvijalca kibernetskih varnostnih rešitev ESET so prepoznali kot svetovnega strateškega vodjo, s čimer so potrdili kakovost njegovih rešitev za zaščito pred virusi tudi v najbolj zahtevnih poslovnih okoljih. Varnostni strokovnjaki laboratorija AV-Comparatives so na testu uporabili zbirko poslovnih varnostnih rešitev ESET PROTECT Enterprise, ki vključuje upravljavsko-nadzorni sistem ESET PROTECT, orodja za zaščito končnih točk ESET Endpoint Security, rešitev za preprečevanje, odkrivanje in odpravljanje posledic varnostnih incidentov ESET Enterprise Inspector ter rešitve za zaščito pred napadi ničelnega dne in dolgotrajnimi napadi ESET Dynamic Threat Defense.

Najbolje se počuti med svetovno elito za poslovne rešitve

Na testu Endpoint Prevention & Response (EPR) Test 2021 so strokovnjaki organizacije AV-Comparatives preizkusili 10 svetovno najboljših varnostnih produktov v realnih razmerah, pri čemer so preverili njihovo učinkovitost v zbirki petdesetih tarčanih napadov, od katerih je vsak uporabljal različne tehnike in taktike. Na podlagi testiranja so razvil novo metriko Enterprise EPR CyberRisk Quadrant™, ki ocenjuje produkte glede na učinkovitost preprečevanja zlorab, preračunane denarne prihranke, ki jih ustvarja produkt, ter dejanske stroške natančnosti produkta, ki nastajajo zaradi lažnih pozitivnih odkritij.

»Kot generalni zastopnik smo v se v zadnjih letih osredotočili na promocijo ESET-ovih rešitev v poslovnem segmentu. Zato smo še posebej veseli, da je ESET-ova rešitev pridobila najvišjo oceno Starteški vodja na enem najbolj prestižnih neodvisnih testov. Menim, da je za podjetja v Sloveniji še posebej pomembno, da rešitve ESET PROTECT Enterprise zagotavljajo visoko varnost, ob visoki dobičkonosnosti naložbe in zelo nizkih stroških lastništva,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

Kot razlog za odlične poslovne koristi so preizkuševalci navedli izredne tehnične sposobnosti v kombinaciji z razumnimi stroški, pri čemer je o uvrstitvi med strateške vodje pomembno vlogo igral ESET-ov razvoj prebojnih idej ter uspešna izvedba teh idej v produktih.

Prepričljivo najboljši rezultati v kar treh kategorijah

ESET PROTECT Enterprise je dosegel največ točk med preizkušenimi rešitvami v kategorijah aktivno preprečevanje (96%), pasiven odziv (100%) ter kombinirane zmožnosti za preprečevanje in odziv (98%).

Andreas Clementi, direktor in ustanovitelj AV-Comparatives, je dejal, da ESET ni dosegel samo visokih ocen pri kombinaciji preprečevanja in odziva, ampak je pokazal izredne sposobnosti pri odkrivanju in poročanju. Prav ti rezultati so bili ob nizkih stroških lastništva glavni razlog, da se je ESET uvrstil med strateške vodje.

Righard Zwienenberg, višji raziskovalec v ESET-u pa je poudaril: »Preizkus učinkovitosti preprečevanja in odziva je potrdil, da naše analize strokovnjakom v varnostno-operativnih centrih nudijo kakovostne kontekstne podatke, na osnovi katerih lahko pravilno ovrednotijo opazovane grožnje ter določijo prioritete glede njihovega razreševanja.«

V poročilu so v AV-Comparatives še posebej izpostavili enostavnost ter intuitivnost upravljavsko-nadzornega sistema ter kontekstne podatke, ki so na voljo varnostnim analitikom za določanje prioritet, pospravljanje posledic varnostnih incidentov ter nadaljnje preiskovanje groženj.

Več zanimivih vsebin iz ESET Slovenija na LinkedInu!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več