Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
16.05.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

ESET med pomembnimi ponudniki mobilne varnosti

Zadnje poročilo Mobile Threat Defense (MTD) Solutions Landscape potrjuje sposobnosti ESET-ovih rešitev za izpolnjevanje osnovnih in razširjenih zahtev organizacij pri obvladovanju tveganj mobilnega poslovanja.

Ugledno analitsko podjetje Forrester je v tržnem poročilu o rešitvah obrambe pred mobilnimi grožnjami Mobile Threat Defense (MTD) Solutions Landscape, Q1 2024 uvrstilo podjetje ESET med 16 najpomembnejših ponudnikov na tem razvitem trgu. Kot so zapisali Forresterjevi analitiki so mobilne naprave enako ranljive za napade kot tradicionalne končne točke, na primer namizni in prenosni računalniki ter strežniki, bodisi zaradi zlonamernih aplikacij in ranljivosti operacijskega sistema bodisi zaradi ribarjenja prek aplikacij za sporočanje, ki so edinstvene za mobilne naprave, bodisi zaradi spletnih napadov. Poročilo izpostavlja celovite rešitve MTD, ki so namenjene upravljanju s tveganji in zaščiti mobilnih naprav na poslovni ravni.

Za ESET je prepoznanje s strani Forresterja še posebej pomembno, saj prihaja kmalu po uspešni uvedbi modula ESET Mobile Threat Defense v celovito platformo za upravljanje kibernetske varnosti ESET PROTECT. Modul je namreč na voljo kot standardna zmožnost paketov ESET PROTECT Advanced in Complete ter kot dodatek za paket ESET PROTECT Entry. V vseh paketih ESET zagotavlja brezšivno integracijo modula v osrednji upravljavsko-nadzorni sistem. Tako uporabnikom ali izvajalcem upravljanih storitev odkrivanja in odzivanja na kibernetske grožnje na enem mestu poleg upravljanja mobilnih naprav (MDM) omogoča celovito spremljanje vektorjev napada na portfelj mobilnih naprav z enakimi zmogljivostmi kot za ostale končne točke.

ESET Mobile Threat Defense za obrambo pred mobilnimi grožnjami ne obravnava le tradicionalnih groženj, temveč se prilagaja edinstvenim značilnostim in izzivom mobilnih platform ter ponuja rešitev, ki je celovita in skladna z razvijajočimi se potrebami trga.

Forresterjevo poročilo opisuje tri osnovne in pet razširjenih primerov uporabe, ki izpostavljajo ključna področja, na katera se osredotočajo organizacije, ki želijo okrepiti svojo mobilno varnost.

Ključni primeri uporabe, ki nosijo tudi glavna pričakovanja kupcev, so podpora za delo na daljavo, politike prinašanja lastnih naprav (BOYD) in varnost mobilnih aplikacij. Poleg teh so analitiki opozorili na razširjene primere uporabe, kot so zagotavljanje skladnosti, varnost pogodbenikov, zaščita vodilnih delavcev in ničelno zaupanje na končnih točkah. Čeprav vse rešitve MTD ne pokrivajo teh razširjenih področij, so slednja poleg osnovnih funkcij za kupce vedno bolj zanimiva.

V ESET-u so prav razširjeni primeri uporabe, recimo zagotavljanje skladnosti, zaščita vodilnih delavcev in podpora mobilnim intelektualnim delavcem, glavni razlogi, zaradi katerih se stranke odločajo za njihove rešitve.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ESET antivirus kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več