Računalništvo, telefonija
23.02.2016 12:34

Deli z drugimi:

Share

Epson je predstavil najlažja prozorna Smart očala na OLED tehnologijo na svetu – Moverio BT-300

Novosti u izbiri Moverio, prinašajo uporabnikom vrhunsko tehnologijo prikaza z resolucijo HD, 3D vsebino in visokim kontrastnim razmerjem.
Epson je predstavil najlažja prozorna Smart očala na OLED tehnologijo na svetu – Moverio BT-300
Epson je predstavil najlažja prozorna Smart očala na OLED tehnologijo na svetu – Moverio BT-300

Danes je podjetje Epson predstavilo tretjo generacijo pametnih očal za razširjeno resničnost Moverio. Model Moverio BT-300 bo na tržišču na voljo od oktobra 2016, z izvrstnim OLED (organic light emitting diode = oddaja organskih svetlečih diod) digitalnim prikazovalnikom lastnih proizvodnih virov, ki je baziran na podlagi silicija. Gre za najlažja binokularna prozorna očala na trgu, ki so 72 odstotkov lažja od prvega modela Moverio, predstavljenega leta 2011. Epson je na ta način postavil nov standard za naprave razširjene resničnosti.

Izbira Moverio očal se razlikuje od drugih pametnih očal na trgu, zaradi Epsonovoe osredotočenosti na široko paleto komercialnih in drugih uporab. Naprave so razvite predvsem da bi bile funkcionalne in so zaradi tega dosegle popularnost tako pri poslovnih uporabnikih, tako tudi pri neodvisnih prodajalcih programske opreme (ISV). Model BT-300 je nadaljevanje Epsonovih prizadevanj na področju binokularnih pametnih očal in prinaša realističen optični transparentni sloj in boljše rezultate, kar je od bistvenega pomena za poslovne uporabnike in za nove možnosti uporabe za potrošnike.

“Strategija podjetja Epson je osredotočena na poslovno uporabo tehnologije,” je dejala ob tej priliki Valerie Riffaud-Cangelosi, vodja razvoja novih trgov za povezane in nosljive naprave, Espon EMEA. “Delamo z več kot dva tisoč ISV partnerji od leta 2011, a izbira Moverio daje novo vrednost za uporabnike, kot so inženirji, učitelji, trenerji, zdravniki, zobozdravniki in zaposleni v prodaji na drobno, turizmu in kulturi. Model BT-300 je bil razvit na podlagi naših petletnih izkušenj pri razvoju inteligentnih optičnih naprav ter prinaša izboljšave za razvijalce in končne uporabnike, “ je dodala.

Model BT-300 dela na jadro quad Intel Atom procesorju in operacijskem sistemu Android 5.1, kar pomeni, da se z večjo močjo očrtuje 3D vsebine in je poleg tega avtonomen do šest ur. Naprava “vidi” in poda kontekst uporabnikovemu okolju skozi sprednjo pet megapikselno kamero in s pomočjo senzorjev ter na ta način očrtuje vsebino. Očala imajo vgrajen LED kazalnik, ki vam pove, da je kamera med snemanjem.

“Moverio se razlikuje od drugih pametnih očal na trgu, ker je na trgu pogosto oblika bolj pomembna kot funkcionalnost, na račun uporabnosti izdelkov,” je dejal Atsunari Tsuda, vodja programa Moverio. “Vsaka odločitev, ki jo v procesu oblikovanja očal sprejememo temelji na scenarijih za njihovo uporabo. Naša tehnologija Si-OLED odpira nove možnosti za uporabo prozornih binokularnih pametnih očal. Z OLED tehnologijo, lahko izkoristimo ugodnosti zmanjšane porabe energije in manjšo težo ter izboljšano odzivnost, HD ločljivost, svetlobo in kontrasta. Silicij je nadomestil steklo v funkciji osnovnega sloja, ter smo tako dosegli bolj natančen prikaz točk, “ je sklenil Tsuda.

Epson Moverio BT-300 bo na voljo na trgu od oktobra 2016, po maloprodajni ceni od okoli 800 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku