Strojna oprema
03.04.2008 08:52
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Energija v žepu

Sanyo je na evropsko tržišče razširil ponudbo izdelkov iz družine eneloop – učinkovitim baterijam se pridružujejo trije novi izdelki, imenovani Mobile Booster. Gre za prenosne energijske polnilne postaje, ki poskrbijo, da bodo naše mobilne naprave prejele električno energijo tudi takrat, ko vgrajenim baterijam že poide sapa. Eneloop Mobile Booster energijo sprejme preko električne vtičnice ali preko USB vmesnika, hrani pa jo v polnilnih baterijah ali akumulatorjih.

Gre za lično oblikovano škatlico, inženirji pa so oblikovali tri različne rešitve in jih tako še dodatno približali potrebam uporabnikov. Naprave Mobile Booster je moč napolniti preko USB vmesnika na računalniku ali električne vtičnice, nikelj-metal-hibridne ali litij-ionske baterije pa poskrbijo, da bodo prenosne naprave dobro založene z energijo.

Vsega 55 gramov težak USB polnilec (KBC-E1S) premore dve odstranljivi eneloop bateriji velikosti AA, ki se napolnita v vsega štirih urah preko priloženega USB vmesnika. Naprava zmore nato MP3 predvajalnik ali mobilni telefon z energijo zalagati do 70 minut (povezana preko USB mini priključka). Obe eneloop bateriji je moč tudi odstraniti iz polnilca in jih uporabiti v drugih napravah, ki ne premorejo USB vmesnika.

Preostali dve rešitvi temeljita na litij-ionskih baterijah in nudita še večjo kapaciteto. Hranilnik energije KBC-L3S ima vgrajeno baterijo, ki se napolni v 7-ih urah (prek USB vmesnika), prenosnim napravam pa nato lahko nudi do dve uri avtonomije. Model KBC-L2S je še zmogljivejši, saj premore dve vgrajeni bateriji in dva USB vmesnika, kar pomeni, da lahko napaja dve mobilni napravi hkrati (prav tako do 2 uri). Vse tri naprave Mobile Booster so opremljene z lučko, ki prikazuje stanje polnjenja in indikatorjem napolnjenosti.

Prenosni hranilniki energije Sanyo eneloop Mobile Booster so pri nas že naprodaj. Priporočene prodajne cene znašajo 20,90 € (KBC-E1S), 34,90 € (KBC-L3S) in 39,90 € (KBC-L2S). Najdete jih v vseh bolje založenih tehničnih trgovinah in na spletni strani uvoznika (http://www.jovidan.si/).


Prijavi napako v članku