Strojna oprema
07.01.2008 13:13

Deli z drugimi:

Share

Elegantni Forerunner 405

Garmin v začetku leta 2008 predstavlja Forerunner 405, novo športno uro z vgrajenim GPS sprejemnikom. Je najnovejši osebni trener iz popularne serije Forerunnerjev, naprava, kjer so vključene inovativne funkcije, ki so združene v kompaktno obliko.

“Rekreativni in profesionalni tekači bodo navdušeni nad funkcijami, ki jih ponuja športna ura in jo lahko nosijo ves dan,” pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje. “Tekačem ni več potrebno izbirati med modnim dizajnom in funkcionalnostjo.”

Uporabnikom omogoča pregled nad njihovo hitrostjo, pretečeno razdaljo, srčnim utripom in natančno lokacijo. Uro odlikuje revolucionarni, na dotik občutljivi patentirani okvir, ki ponuja uporabniku neverjetno enostavno upravljanje. Z novim treningom lahko začne s preprostim dotikom na okvir ure ali pa izbere podatke o prejšnjih vadbah ter izziv z virtualnim partnerjem.

Trening z virtualnim partnerjem je enostaven in učinkovit. Tekač lahko nastavi ritem brez ustavljanja sredi treninga in virtualni partner je vedno prikazan ter pripravljen na izziv.

Forerunner 405 je vodotesen (IPX7) in se lahko uporablja tako v notranjih prostorih kot v naravi. Na razpolagi je “Foot pod” oz. senzor korakov kot dodatna oprema.

Samo 60g težka ura je na voljo v dveh barvah, črni in olivno zeleni. Forerunner se uporablja v športnih dvoranah, v pisarnah, v naravi ali na sprehodu po mestu.

Visoko odzivni GPS sprejemnik podpira satelitski sprejem za trening v naravi ali tek med urbanimi kanjoni nebotičnikov. Pri uporabi senzorja srčnega utripa pomaga Forerunner 405 trenirati v optimalnem obsegu učinka. Dodatno opremo predstavlja senzor kadence za kolesarje.

Ko je vadba zaključena, trening še zdaleč ni zaključen. Garminova brezžična ANT+sport tehnologija samodejno prenese podatke treninga na računalnik. Ure zaradi tega ni potrebno sneti ali se ukvarjati s kabli, ker se računalnik avtomatično sinhronizira s Forerunnerjem 405 takoj, ko uporabnik vstopi v prostor, kjer se nahaja računalnik. Podatki se prenašajo v dveh smereh. Tekači, kolesarji in pohodniki lahko pošljejo proge, cilje in treninge na Forerunner 405 preden začnejo s treningom in potem se podatki pošljejo nazaj na uporabnikov računalnik, ko je trening končan. Atleti lahko beležijo svoje treninge, sledijo svoje cilje in jih postavljajo, izmenjujejo treninge s trenerji, prijatelji in so del spletne športne skupnosti na Garmin Connect™ – Garminovi spletni strani (connect.garmin.com) predhodno znani kot MotionBased. Uporabniki lahko izmenjujejo proge in treninge iz enega Forerunnerja 405 na drugega preko brezžičnega prenosa podatkov.

Brezžične funkcije Forerunnerja 405 omogoča ANT + Sport brezžična tehnologija.

Forerunner 405 bo na voljo v prvi četrtini leta 2008 (v marcu).
Predvidene cene:
Garmin Forerunner 405 + USB ključ: 349 EUR
Garmin Forerunner 405HR + USB ključ: 399 EUR


Prijavi napako v članku