Strojna oprema
06.07.2005 07:33
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Electroluxov robotski sesalnik Trilobite


Novi Trilobite 2.0 je kos stopnicam.

Electroluxov sesalnik Trilobite je leta 2001 ugledal luč sveta kot prvi popolnoma robotski sesalnik na svetu. Kljub izrednemu uspehu so se v Electroluxu odločili, da ga posodobijo, opremijo z novimi funkcijami in prenovijo njegovo podobo. Pri razvoju Trilobita 2.0 so se Electroluxovi strokovnjaki posvetili predvsem njegovi vsebini. Na podlagi izsledkov raziskav, ki so jih izvedli med uporabniki prvega Trilobita, so na sesalniku naredili več kot 200 različnih popravkov in izboljšav, da bi ga še bolj približali željam in potrebam svojih potrošnikov.


Pomočnik in pol!

Trilobite 2.0 ima vgrajene štiri aktivne infrardeče senzorje, ki zaznajo vse spremembe v višini tal. Ko senzorji zaznajo spremembo, sesalnik spremeni smer in nadaljuje s čiščenjem. Velik korak naprej pri razvoju Trilobita 2.0 je tudi dejstvo, da ga lahko uporabnik sprogramira in tako vnaprej nastavi čas začetka sesanja. Novi sesalnik ima izboljšan tudi navigacijski algoritem, s pomočjo katerega zaznava količine ovir v prostoru in temu prilagaja čas sesanja. Poleg tega ima posodobljen elektronski prikazovalnik, na katerem lahko spremljate, koliko časa še ima na voljo za sesanje do polnjenja, med polnjenjem pa kaže, koliko časa še potrebuje, da se popolnoma napolni. Tudi izbira barve je ključnega pomena. Po raziskavah in pogovorih so se kupci odločili za metalno srebrno-zeleno barvo, ki je dobila ime po rajskem vrtu (Eden).

Oblikovno ostaja zunanjost novega sesalnika enaka. Že prototip sesalnika Trilobite je imel značilno okroglo obliko, ki so jo ohranili tudi pri oblikovanju Trilobita 2.0, saj je njegov predhodnik prejel največ nagrad ravno za dizajn. Novo različico Electroluxovega robotskega gospodinjskega pomočnika prodajalci cenijo na 240 tisoč tolarjev, kupiti pa ga bo moč konec julija.


Prijavi napako v članku