Dodatki za računalnike
23.03.2010 12:07

Deli z drugimi:

Share

Ekstremno hitri pomnilniški ključ z vmesnikom eSATA

Z novim pomnilniškim ključem bomo občutno pohitrili prenos podatkov!
Z novim pomnilniškim ključem bomo občutno pohitrili prenos podatkov!

Pomnilniški ključi USB

so z leti postali nenadomestljiv delovni pripomoček, saj nam zagotavljajo varno shranjevanje podatkov in izjemno mobilnost. Ker pa pomnilniški ključi z vmesnikom USB le stežka dosegajo hitrosti višje od 30 MB na sekundo, so se pri podjetju Active Media Products odločili, da pri načrtovanju njihovega novega izdelka uporabijo podatkovni vmesnik eSATA.

Gre za pomnilniški ključ s kapaciteto 16 gigabajtov oziroma 32 gigabajtov, ki zagotavlja prenosne podatkov s hitrostjo do 100 MB na sekundo. Tudi zapisovanje ničel in enic ni od muh, saj poteka s hitrostjo do 55 MB na sekundo. Pomnilniški ključ podjetja Active Media Products odlikuje tudi dolga življenjska doba, saj je grajen na osnovi pomnilniških čipov MLC (Multi-Level Cell).

Ekstremno hitri podatkovni medij z vmesnikom eSATA lahko brez težav priključimo tudi na vmesnik USB, saj razpolaga s priključkom Mini USB 2.0. Novinca bomo lahko uporabljali tako rekoč na vseh računalniških sistemih, saj je združljiv z operacijskimi sistemi Windows, MacOS in Linux. Proizvajalec zagotavlja, da lahko njegov novi izdelek brez težav hrani podatke za obdobje desetih let.

Ekstremno hitri pomnilniški ključi z vmesnikom eSATA podjetja Active Media Products so po akcijskih cenah naprodaj tudi na spletni prodajalni Amazon.com. Za najzmogljivejšo različico z 32 gigabajti prostora je potrebno odšteti 110 ameriških dolarjev (75 evrov). Različica s 16 gigabajti prostora pa je 40 dolarjev (30 evrov) cenejša.

Vas zanima več iz te teme?
USB ključi

Prijavi napako v članku