Telefoni
25.01.2015 10:40

Deli z drugimi:

Share

Ekskluzivne fotografije novega 12-palčnega prenosnika MacBook Air!

12-palčni MacBook Air naj bi bil naprodaj že v prvi polovici pomladi.
12-palčni MacBook Air naj bi bil naprodaj že v prvi polovici pomladi.

Vse več spletnih govoric nakazuje na to, da naj bi bilo mogoče povsem prenovljeni prenosni računalnik MacBook Air z 12-palčnim (30,5-centimetrskim) zaslonom kupiti še pred aprilom. Govorice pa še dodatno »podžgale« nove fotografije novosti, ki so jih pred kratkim objavili številni kitajski spletni portali. Novost naj bi bila namreč tako po maloprodajni ceni kot po velikosti primerljiva z 11-palčnim modelom, slednje pa naj bi inženirjem podjetja Apple uspelo doseči predvsem s tanjšimi robovi zaslona. Apple naj bi se pri novem prenosniku MacBook Air odrekel tudi svetlečemu logotipu, saj je slednji mnogim uporabnikom prej v napoto kot pa v kakšno korist.


Prenovljeni kompaktni prenosni računalnik Apple MacBook Air naj bi poleg 12-palčnega zaslona prinesel še prenovljeno sledilno ploščico, saj naj bi miškini gumbi delovali na dotik. Piko na i pa naj bi dal še pasivni hladilni sistem, saj naj bi bil prenosnik pri delovanju povsem neslišen, k temu pa bo pripomogla uporaba Intelovega energijsko varčnega procesorja Intel Core M. Novost naj bi bila za nameček opremljena še s priključkom USB-C (USB 3.1), ki bo na obeh straneh enak, kar pomeni, da nam ne bo več treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali na glavo, poleg tega pa zagotavlja hitrost prenosa podatkov s hitrostjo do 10 gigabitov na sekundo.

Kupci prenovljenega Applovega prenosnega računalnika MacBook Air bodo lahko izbirali med kar tremi barvami ohišja, in sicer zlato, srebrno in vesoljsko sivo. S to potezo bodo Applovi kompaktni prenosni računalniki družine MacBook Air zagotovo postali še bolj prepoznavni in želeni med ljubitelji ogrizenega jabolka.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku