Digitalizacija
09.09.2012 16:23

Deli z drugimi:

Share

Družbena omrežja povečujejo učinkovitost zaposlenih

Družbena omrežja dokazano pripomorejo tako k večji učinkovitosti kot zadovoljstvu zaposlenih. Ta so namreč priljubljena ter so dosegljiva kjerkoli in kadarkoli.
Tradicionalna sestankovanja so »OUT«!
Tradicionalna sestankovanja so »OUT«!

Informacijska tehnologija je tako rekoč čez noč spremenila delovne procese. Danes so namreč vse informacije na dosegu roke. Zaposlenim ni več potrebno biti fizično v enem prostoru, da lahko sodelujejo in pripomorejo k uspešnemu poslovanju podjetja. Pred kratkim so piko na i dodala še družbena omrežja. Ta namreč dokazano pripomorejo tako k večji učinkovitosti kot zadovoljstvu zaposlenih.

Lokalna družbena omrežja, kot je na primer Jam (http://goo.gl/JhWpB), so zaposlenim dosegljiva tako na osebnih in prenosnih računalnikih kot mobilnih napravah. To dejansko pomeni, da lahko zaposleni dostopajo do vseh vsebin iz katere koli naprave, in sicer kjerkoli in kadarkoli. Veličina lokalnih družbenih omrežij namreč temelji na osnovi vse bolj priljubljene tehnologije računalništva v oblaku.

Mnogi strokovnjaki so prepričani, da so družbena omrežja edini pravi recept za povečanje učinkovitosti zaposlenih. To je hkrati tudi najboljši recept za podjetje za izhod iz krize. Številne analize celo kažejo na to, da bodo podjetja v prihodnje v družbena omrežja pripravljena vlagati zajetne kupe denarja. Medtem ko je ta trg v letu 2010 skupno dosegel »le« preračunanih 470 milijonov evrov prometa, naj bi ta do leta 2016 zrastel na kar preračunanih pet milijard evrov. Več koristnih informacij, kako družabna omrežja pozitivno vplivajo na delo zaposlenih, je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/exMBe.


Prijavi napako v članku