Računalništvo, telefonija
14.06.2019 17:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Številna nova uporabna orodja na enem mestu

Številna nova uporabna orodja na enem mestu
Številna nova uporabna orodja na enem mestu

Ponudnik storitev v oblaku, Dropbox Inc. je naznanil veliko novost na področju svoje jedrne veje poslovanja programske opreme. Po pisanju portala Reuters bo Dropbox na enem mestu združil različna orodja, s čimer se podjetje počasi premika v bolj profitno usmerjeno poslovanje, in sicer s potencialno bolj dobičkonosnimi storitvami. Trenutno je Dropbox še vedno v največji meri ponudnik oblačnega prostora, kar pa si želijo spremeniti.


Dropboxovo novo “delovno okolje”, ki je bilo naznanjeno na dogodku v San Franciscu, bo uporabnikom omogočilo kreiranje in deljenje dokumentov Microsoft Office paketa in Google Docs formata kar direktno iz glavnega pojavnega okna Dropbox. Poleg tega bomo lahko uporabljali pogovorne lastnosti storitev, kot je recimo Slack ali Zoom Video. Že na prvi pogled lahko ocenimo, da gre za nadgradnjo dosedanjih lastnosti, kako pa bodo uporabniki sprejeli nova orodja, bo pokazal čas.


Dropbox, ki je začel z zaračunavanjem prostora za shranjevanje, ima v pripravi večje načrte za poslovne uporabnike. Med drugim ponuja tudi več različnih poslovnih načrtov uporabe, ki podjetjem nudijo večji nadzor nad tem, kdo lahko uporablja in deli različne datoteke. V izjavi za javnost je glavni izvršni direktor Dropboxa, Drew Houston povedal, da je glavni namen posodobljenih orodij skupno delo uporabnikov na datotekah. »Osredotočeni smo na to, da bomo lahko enkrat za vselej združili za zdaj ločene aktivnosti na način, ki še nikomur ni uspel«, je povedal Houston.


Dropbox je v svojih začetkih nastopal kot brezplačna storitev za končne uporabnike. Danes lahko podjetje do določene mere že konkurira Googlu in Microsoftu, saj ponuja široko paleto B2B rešitev, s katerimi naj bi bili trenutni uporabniki kot so večje korporacije, zelo zadovoljni.


Prejšnji mesec je Dropbox objavil svoje letno poročilo, iz katerega je razvidno, da so dosegli boljše rezultate kot leto pred tem, saj jim je uspelo dodati kar nekaj plačljivih naročnikov. Med letoma 2017 in 2018 je podjetje poskočilo iz 11 milijonov plačljivih naročnikov na 12,7 milijonov. V istem časovnem obdobju je prihodek narasel iz 1,1 milijarde ameriških dolarjev na 1,4 milijarde.


Prijavi napako v članku