Odklop od tehnologije
27.10.2022 10:51
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dobrodošli v Suhi krajini

Vsi ljubitelji lepot in dobrot Suhe krajine, (z)družimo se …

Če Suhe krajine še ne poznate, naj vam jo najprej pomagamo locirati. Gre za pokrajino levo in desno od doline reke Krke od njenega izvira do Soteske, kraja v občini Dolenjske Toplice. Veliko se vas čez Suho krajino vozi v poletnem času na morje v Kvarner ali Dalmacijo. Zagotovo se vam ta trenutek poraja vprašanje, zakaj se ji reče “suha”, čeprav čez njeno nedrje teče še kako mokra reka? Suha krajina nima površinskih vodnih tokov, njeni podzemeljski tokovi se pretakajo globoko pod površjem. Gre za kraško pokrajino, ki je dobila ime zaradi prepustne zemlje, zaradi katere večina vode ponikne v podtalnico in nato v reko Krko.

Zdaj, ko vemo, o kateri pokrajini govorimo, vam bomo zaupali, da postaja Suha krajina vse bolj zanimiva turistična destinacija. Žužemberk in Dvor sta največja kraja v Suhi krajini z bogato zgodovino. Številne znamenitosti na gričih in platojih levo in desno od reke Krke govorijo zanimive zgodbe. Tudi sama Krka je v njenem zgornjem toku v pokrajino vrisala zanimive naravne pojave za prvovrstne meditativne sprehode ob njenih bregovih in pogledih na številne jezove, medtem, ko v vse bolj vročih poletnih dneh ponuja tudi prijetno osvežitev.

Ker ima ta pokrajina veliko za povedati, pokazati in okusiti, vas vabimo, da nam dovolite, da vas ta nova turistična destinacija občasno tudi nagovori in povabi na prav posebne suhokranjske dogodivščine, okuse, doživetja … Vabimo vas v družbo ljubiteljev Suhe krajine, ki je prostovoljno, brezplačno neformalno združenje posameznikov v okviru Turističnega društva Suhe krajine, ki želijo prvi vedeti in slišati, videti, okusiti in doživeti Suho krajino. Koliko časa boste z nami čutili prisrčno povezanost in pripadnost, je odvisno od vas. Kadarkoli lahko pritisnete na zavoro in izstopite iz naše aktivne družbe s preprostim klikom na gumb.

Člani Kluba ljubiteljev Suhe krajine smo prav posebna druščina iz cele Slovenije, ki čutimo bitje srca te zanimive pokrajine. Radi se vračamo v te doline in griče ter družimo s prebivalci Suhe krajine in vsemi nami enakimi. Če vam radovednost ne da miru, se nam pridružite. Zaupajte nam nekaj svojih podatkov, da bomo lahko v stiku z vami.

Še nekaj drobnega teksta. Nova turistična destinacija Suha krajina nastaja v okviru LAS operacije z naslovom Razišči, okusi in doživi Suho krajino skozi interaktivno, povezano in osebno izkušnjo naravne in kulturne dediščine (SKIN).

visitsuhakrajina.si


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več