Operacijski sistemi
29.10.2009 08:11

Deli z drugimi:

Share

DirectX 11 tudi za Windows Vista

Knjižico Directx 11 lahko odslej poganjamo tudi na Visti!
Knjižico Directx 11 lahko odslej poganjamo tudi na Visti!

Microsoftovi programerji

so pripravili paket programskih posodobitev za operacijska sistema Windows Vista in Windows Server 2008, ki med drugim prinaša tudi težko pričakovano podporo za najnovejšo knjižico DirectX 11. To pomeni, da bodo igričarji lahko poganjali računalniške igre, združljive s knjižico DirectX 11, tudi na starejšem in nekoliko manj priljubljenem operacijskem sistemu Windows Vista.

Za polno koriščenje nove funkcionalnosti bomo seveda potrebovali namenske grafične kartice s podporo DirectXu 11 (na primer AMD/ATI Radeon HD 5800 ali 5700) in ustrezne računalniške igre. V letošnjem letu bo mogoče kupiti kar tri tovrstne računalniške igre, in sicer BattleForge, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat in Colin McRae DiRT 2.

Nova programska posodobitev je že na voljo preko portala Windows Update, več informacij pa je na voljo na naslovu http://support.microsoft.com/kb/971512/. Programerji podjetja Microsoft so ob predstavitvi novega paketa programskih posodobitev zatrdili, da tovrstne posodobitve ne gre pričakovati za odpisani operacijski sistem Windows XP.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku