Strojna oprema
23.03.2007 08:26

Deli z drugimi:

Share

Digitalni spomini in eleganca

Družba AG Neovo, eden večjih svetovnih proizvajalcev zaslonov LCD, je za svoj elegantni digitalni okvir za fotografije FotoVivo V-10 prejel nagrado za odličen dizajn. Nagrado Product Design Award 2007 mu je podelila organizacija International Forum (iF) Design.

Izdelki, ki jim omenjena organizacija podeli iF oznako, se od konkurenčnih produktov razlikujejo po inovativnem dizajnu in sodobnih rešitvah, ki jih prepozna zahtevna žirija, sestavljena iz vrhunskih mednarodnih industrijskih oblikovalcev. Ti so letos ocenjujevali okoli 2.000 izdelkov iz 37-ih držav, zmaga in slava pa sta pripadli AG Neovu.

>Tako kot se morajo študentje vedno znova dokazovati v šolskem sistemu, se mora naše podjetje dokazovati v izjemno konkurenčnem mednarodnem okolju,Naš trud je bil zopet obilno nagrajen s prestižno nagrado za sam dizajn izdelka.<

iF strokovnjake je še posebej prepričala skrb za podrobnosti, ki uspejo sestaviti kompleksno, a izjemno uravnoteženo celoto – tako s tehničnega kot tudi optičnega vidika. Osnovno vodilo pri snovanju okvirja za digitalne fotografije je očitno bilo uživanje življenja. Minimalističen stil ter uporaba najsodobnejših materialov dajeta pridih elegance in zaupanja v izdelek – naj bo to na delovnem mestu ali v domačem okolju.

AG Neovo FotoVivo V-10 prikazovalnik premore visoko ločljivost glede na vgrajen širokokotni zaslon z diagonalo 18 cm. Napravo krasi enostaven ter pregleden uporabniški vmesnik, ki upravljanje s fotografijami in ostalimi nastavitvami naredi kar se da naravno. Ker je zaslon občutljiv na dotik, je brskanje med fotografijami preprosto opravilo, ki ne zahteva uporabe gumbov.

Prikazovalnik digitalnih fotografij FotoVivo je za 189 evrov pri evropskih prodajalcih že na voljo, prav tako pri domačem uvozniku, podjetju Anni, d. o. o., iz Trzina.


Prijavi napako v članku