Telefoni
14.12.2012 13:34
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dell pametnim telefonom pomahal v slovo

Zadnji pametni telefon podjetja Dell je bil Streak Pro D43.
Zadnji pametni telefon podjetja Dell je bil Streak Pro D43.

Na trgu pametnih telefonov se bije izredno huda borba za potrošnike, v kateri se v zadnjem obdobju najbolje znajdeta Apple ter Samsung. Toda tudi ostala konkurenca ni za odpis. Podjetja, kot so HTC, Sony, LG in še nekatera, ponujajo uporabnikom prav tako nekatere izredno zanimive pametne telefone. Žal pa bi med tovrstna podjetja težko prišteti podjetje Dell, ki s svojimi mobilniki ni nikoli prepričalo večjega števila uporabnikov. V podjetju so se sedaj tudi odločili, da se odmaknejo iz tega trga. Glavni razlog za odhod pa naj bi bil v tem, da so vlaganja v razvoj prevelika.

Paleta pametnih telefonov podjetja Dell je precej skromna. Največ upanja za preboj na trg je podjetje polagalo na mešanca med pametnim telefonom in tabličnim računalnikom, ki sliši na ime Streak. Za njim so izdali še nekaj “pravih” pametnih telefonov, a noben izmed njih ni dosegel kakšnega vidnega prodajnega uspeha.

Podjetje Dell je sicer že pred časom prenehalo prodajati svoje pametne telefone na domačem ameriškem trgu. Trenutno se jih da dobiti še na Kitajskem, a se bo tudi tam prodaja zelo kmalu ustavila. Četudi bo prodaja njihovih pametnih telefonov kmalu usahnila, pa je podjetje lahko zadovoljno z dejstvom, da na trgu osebnih računalnikov še vedno igra eno izmed osrednjih vlog.


Prijavi napako v članku