Pametne ure
28.02.2021 20:12
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ura kot darilo za dan žena ali materinski dan? Zakaj pa ne?

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Bližata se prav posebna praznika in ob takšnih priložnostih imamo možnost, da svoje najdražje razveselimo z malo pozornostjo ali pa morda pametno uro, ki postaja vedno bolj priljubljena pri ženskah, čeprav je trg v večini usmerjen na moške in “unisex” modele. Za vas smo izbrali nekaj modelov, ki so posebej primerni za ženske, ali pa imajo v svoji liniji prav posebne modele za nežnejši spol.

Apple Watch Series 6

Po strokovni oceni portala Wareable je to trenutno najboljša pametna ura na svet, ki pa ni nujno prava izbira za vas. Glavni razlogi za nakup te ure so uporabljeni klasični materiali, nove barvne kombinacije, “always-on” ekran in pa za tiste, ki vas zanima še medicinski vidik, vgrajena EKG in SpO2 senzorja. Ne glede na vse pozitivne stvari, ki jih imamo za povedati o Applovi najnovejši pametni uri, je model Apple Watch SE lažje priporočiti, poleg tega pa lahko tisti, ki vas skrbi baterija, ki drži samo en dan, najdete kvalitetne alternative drugje.

+ SpO2 in EKG

+ nove barvne kombinacije

+ najboljša verzija najboljše pametne ure

– Watch SE ustreza večim ljudem

– baterija, ki drži en dan

– metrike spanja so na precej osnovni ravni

Celotna recenzija: Apple Watch Series 6, cena za model APPLE Watch S6 GPS, 44mm Gold Aluminium Pink Sand Sport Band: (469,00 evrov)

Fitbit Versa 2

Morda res ni tako zmogljiva kot Apple Watch, vendar Fitbit Versa 2 zelo dobro kaže, kako včasih manj pomeni več. Dizajn, ki ga je Fitbit izbral za to nosljivo napravo je vrhunski, zelo prikladen je tudi dodatek Alexe, prav tako pa smo lahko zadovoljni z izbrano tehnologijo spremljanja aktivnosti (kljub temu, da ni GPS-a in polne podpore za predvajanje glasbe), srčnega utripa in kvalitete spanja. Vsi našteti segmenti so zanesljivi in konsistentni. Vse skupaj podpira in lepo povezuje v kvalitetno uporabniško izkušnjo Fitbitova aplikacija in zato je Fitbit Versa 2 brez dvoma ena najboljših opcij, ki jih lahko dobimo za to ceno.

+ precej izboljšan dizajn

+ solidna natančnost meritev

+ odlična vzdržljivost baterije

+ Alexina podpora pride še kako prav

– glasbeni aspekt ni ravno najboljši

– ni vgrajenega GPS-a

– pri HIT vadbah senzor srčnega utripa ne deluje najbojše

Celotna recenzija: Fitbit Versa 2, cena za model FITBIT Versa 2 (NFC) – Petal/Copper Rose: (199,99 evrov)

Fitbit Versa 3

Model Versa 3 predstavlja velik korak naprej za Fitbitovo glavno serijo pametnih ur. Viden je konkreten napredek pri dizajnu naprave, še vedno pa velja, da spadajo Fitbitove nosljive naprave v sam vrh, ko govorimo o športnih merilnih lastnostih. Tudi lastnosti klasične pametne ure so zanesljive, še bolj pa pride do izraza pametni asistent, ki ga Fitbit zelo dobro izkorišča. Kljub vgrajenemu GPS-u o Versi 3 težko govorimo, kot o odlični športni uri, če pa vas zanima število korakov in nekaj naprednih metrik, ki spremlja vašo kakovost spanja, je Versa še vedno dobra pametna ura za odlično ceno.

+ atraktiven izgled, večji ekran

+ solidne športne lastnosti

+ odlična vzdržljivost baterije

+ obilica zdravstvnenih podatkov

– nadležen gumb

– na voljo ni vseh lastnosti

– pomanjkljiva programska oprema ure

– nekaj zaostajanja v delovanju

Celotna recenzija: Fitbit Versa 3, cena za model Fitbit Versa 3 Pink/Gold Aluminum: (229,99 evrov)


Samsung Galaxy Watch Active 2

Po mnenju portala Wareable je to ena najboljših pametnih ur za ženske v letu 2020: lepa, stilsko dovršena in pametna. Watch Active 2 sicer ni Samsungova “top-end” pametna ura (to je še vedno Samsung Galaxy Watch), vendar je model Active 2 lepši in bolj udoben. Na tej točki pa je potrebno opozoriti, da je pred kratkim izšla Samsung Galaxy Watch 3, kar pomeni, da se morda splača razmisliti o novem modelu, ki ga predstavljamo spodaj.

Obvestila, solidna tehnologija spremljanja aktivnosti in premišljen dizajn, vse to pomaga uri Galaxy Watch, da izstopa iz povprečja na trgu. Vzdržljivost baterije je Samsung povečal napram prvemu modelu Active, poleg tega pa kmalu pričakujemo EKG, detektiranje padcev in spremljanje tlaka v krvi. Če iščemo še bolj športno varianto, potem obstaja tudi posebna Under Armour varianta, ki je še bolj prilagojena na vadbo v fitnesu. Za spodaj napisano ceno je Active 2 verjetno najboljše, kar Samsung trenutno nudi na trgu.

+ atraktiven izgled, stilsko dovršen dizajn

+ odične športne lastnosti

+ odlična vzdržljivost baterije

– na voljo ni vseh lastnosti

– nekaj pomanjkljivosti programske oprema ure

Celotna recenzija: Samsung Galaxy Watch Active 2, cena za model Samsung Watch Active 2 44mm: (znižana na 239,90 evrov)

Huawei Watch GT2e

Huaweijeva ura Watch GT2e ponuja marsikaj, kar nam je lahko še kako všeč. Še posebej, če radi tečemo in analiziramo poglobljene podatke in metrike. Napredna analitska tehnologija “Firstbeat” spada v sam vrh spremljanja vadb, bi pa vseeno bili še bolj veseli, če bi Huawei posrkbel za boljšo kompatibilnost z obstoječimi platformami. Spletni portal Wareable je ugotovil, da je iOS aplikacija precej podhranjena in se skorajda ne more primerjati s konkureti, kot je Fitbit – je pa spremljanje spanja odlično. Android uporabniki bodo precej bolj zadovoljni z uporabniško izkušnjo, sploh pa za to razmerje med ceno in vrednostjo, ki jo nudi Huawei Watch GT2e.

+ kvalitetne športne metrike

+ 100 različnih športov

+ odlično spremljanje spanja

– aplikacija je malce podhranjena

– iOS izkušnja ni primerljiva z Androidom

– nekaj hroščev v aplikaciji

Celotna recenzija: Huawe Watch GT2e, cena za model HUAWEI Watch GT 2e: (znižana na 139,90 evrov)

Fossil Gen 5 (Julianna)

5. generacija Fossilove pametne ure rešuje marsikatero težavo, ki smo jo imeli z napravami iz preteklih let: tekoče delovanje uporabniškega vmesnika, GPS in senzor srčnega utripa. Poleg tega je Fossil tokrat poskrbel še za baterijo, ki se polni veliko hitreje od prejšnjih modelov. Torej kar nekaj bolečin preteklih let je odpravljenih, še vedno pa ostaja dejstvo, da je Fossil blagovna znamka pametnih ur, ki jo priporočamo tistim, ki dajo nekoliko več na izgled in modo, kot pa na same “tracking” specifikacije in seveda niso Apple uporabniki.

+ na voljo je širok nabor dizajnov

+ hitrost polnjenja baterije je večja, kot kdajkoli prej

+ vgrajeni senzor srčnega utripa

+ enostavna menjava paščkov

– model Juliann je malce prevelika za majhna zapestja

– Wear OS še vedno ni najboljša platforma za pametne ure

Celotna recenzija: Fossil Gen 5, cena za model Fossil Gen 5 Smartwatch Julianna HR Smoke Stainless Steel: ($295,00 oz. preračunanih 242,90 evrov)

Kate Spade Scallop 2

Na trgu, ki je v veliki meri namenjen moškim in unisex dizajnom, je pametna ura Kate Spade odlična izbira za vse tiste, ki cenijo predvsem izgled in funkcionalnost. Na kratko, Kate Spade Scallop 2 je zmogljiva pametna ura, ki nudi vse, kar bi si lahko želeli od zadnje generacije Fosillovih pametnih ur, poleg tega pa navduši še z dovršenim dizajnom in vizualno privlačnostjo.

+ prepoznan Kate Spade produkt

+ vgrajena GPS in senzor srčnega utripa

+ premium dizajn

+ NFC plačevanje preko Google Play trgovine

– mogoče malce prevelika za majhna zapestja

– dokaj draga v primerjavi z ostalimi Fossil pametnimi urami

Celotna recenzija: Kate Spade Scallop 2, cena za model Kate Spade Scallop 2 Rose Gold-Tone Stainless Steel: (znižana na $268,00 oz. preračunanih 220,64 evrov)

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več