Računalništvo, telefonija
24.04.2016 12:14
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Da boste pred poletno sezono znova fit

Šest najbolj vročih pripomočkov za fitnes ta hip
Šest najbolj vročih pripomočkov za fitnes ta hip

Poletni meseci se bližajo in s tem tudi sezona, ko se boste prej ali slej pokazali v kopalkah. V primeru, da bi si iz tega razloga želeli boljše postave in s tem večjo samozavest se priporoča uporaba številnih alternativ, ki vam s pomočjo pametnega telefona merijo vašo športno aktivnost, količino hrane, ki jo čez dan užijete in skupno število porabljenih kalorij. Ena izmed takšnih aplikacij, ki je za uporabnike povsem brezplačna in deluje tako na platformah iOS kot tudi Android OS, je Argus. Podjetje Azumijo aplikacijo razvija in na trgu ponuja že več let in vsaka aplikacija, ki je na trgu več let prinaša določeno dodano vrednost saj je uporabniki v nasprotnem primeru ne bi uporabljali.

Argus Health & Calorie Counter za delovanje ne potrebuje nobenih dodatnih naprav in je, kot predhodno izpostavljeno, povsem brezplačen. Podjetje Azumio je že v preteklosti že razvijalo aplikacije usmerjenje v zdravje, vendar pa predstavlja Argus tako vsebinsko kot tudi funkcionalno najobsežnejši produkt. Aplikacija ponuja možnost spremljanja telesne aktivnosti in hkrati tudi prehranjevalnih navad. V ta namen se uporablja skener črtnih kod s katerim lahko s pomočjo kamere vnesete količino in vrsto zaužite hrane. Na podlagi informacij se nato ustvari natančnejša analiza trenutnega stanja. Za boljšo motivacijo se je možno povezati s prijatelji in z njimi tekmovati na primer s pretečeno razdaljo v določenem časovnem obdobju.

Skozi leta se je vsebinska zasnova aplikacije rahlo spreminjala in pri tem prilagajala trenutnim potrebam uporabnikov. Enako velja za uporabniški vmesnik, ki je deloma izgubil svojo podobo v obliki čebeljega panja saj aplikacija predstavlja številne vsebinske sklope funkcionalnosti na preprostejši način s fotografijami in ustreznimi naslovi. Na voljo je tudi za uporabnike pametnih ur Apple Watch.


Prijavi napako v članku