Igre
17.01.2020 14:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cyberpunk 2077 žal še ne bomo igrali spomladi

Na Cyberpunk 2077 bomo morali počakati še vsaj dobre pol leta.
Na Cyberpunk 2077 bomo morali počakati še vsaj dobre pol leta.

Težko pričakovana kiberpankovščina ustvarjalcev The Witcher bo prišla z zamudo, so sporočili pri poljskem studiu CD Projekt. Datum izida je po novem prestavljen s 16. aprila na 17. september (2020, ne 2077, seveda).

Cyberpunk 2077 je po besedah avtorjev dokončan, vendar potrebuje še nekaj testiranja in manjših popravkov. Night City je navsezadnje ogromna lokacija z veliko vsebine in dodatnih pet mesecev razvoja bo ekipi prišlo še kako prav.

Obenem smo izvedeli, da igrina večigralska komponenta, ki jo je CD Projekt uradno napovedal šele lani, najverjetneje ne bo izšla pred 2022. Kljub temu, da njen razvoj poteka vzporedno z enoigralstvom, naj bi poljska razvojna in založniška hiša po lansiranju igre bila osredotočena na izdajo brezplačnih dodatkov ter razširitev za samotarski način.

Pri tem se poraja vprašanje, če je v načrtu večigralstvo po vzoru Rockstarovega GTA Online ali nekaj v popolnoma ločeni, plačljivi izvedbi. Vsekakor pa se lansiranje spletne komponente več kot leto po izidu Cyberpunk 2077 zdi vprašljiva odločitev, kljub temu, da kmalu po prihodu naslednje generacije konzol lahko pričakujemo tehnično razkošnejšo različico igre.


Prijavi napako v članku