Strojna oprema
26.02.2008 12:06
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cyber-shot H50 in W300

Cyber-shot H50

V Cyber-shot H50 kompaktnem digitalnem fotoaparatu je združena vrhunska kakovost zajemanja slik in pester nabor ročnih funkcij za natančen ustvarjalni nadzor nad slikami. Aparat je kompaktne velikosti in preprost za uporabo, ponaša pa se tudi s trpežno zaščito pred praskami, ki še izboljša občutek pri ravnanju z njim.

Zmogljiv Carl Zeiss Vario-Tessar objektiv s 15-kratno povečavo je le eden izmed razlogov, ki naredijo Cyber-shot H50 za odličnega spremljevalca na potovanjih in v drugih situacijah, kjer si želite čimbolj ostre in jasne povečave. Velik in visoko kontrasten zaslon “Clear Photo LCD Plus” lahko nagnete navzgor ali navzdol in s tem še povečate ustvarjalno svobodo pri iskanju posnetkov pod katerimkoli kotom.

Izboljšana tehnologija zaznavanja obrazov, ki jo poganja Sonyjevo odzivno “BIONZ” vezje, lahko prepozna in izostri do osem obrazov pri eni postavitvi, pri čemer se samodejno nastavita ostrina in osvetlitev za čistejše portrete. To funkcijo dopolnjuje še” Smile Shutter”, ki zazna nasmeh na obrazu na sliki, preden se samodejno sproži zaklop.

Napreden način športnega fotografiranja združuje visoko hitrost zaklopa z neprekinjenim samodejnim ostrenjem z zmožnostjo predvidevanja, kar omogoča slikanje motivov v hitrem gibanju z zmanjšanim zamikom zaklopa.

Sonyjeva dvojna tehnologija odpravljanja meglene slike omogoča naravne slike, ki bolje zajamejo trenutno vzdušje, pri čemer ni potrebna uporaba bliskavice pri snemanju v notranjih prostorih ali pri pomanjkanju naravne svetlobe. Visoka občutljivost z nastavitvijo do ISO 3200 deluje skupaj s “Super SteadyShot” optično stabilizacijo slike za ostrejše prostoročne posnetke – dodatna prednost pri uporabi močne povečave, ko je tresenje aparata pogosta težava. Zmogljivo BIONZ slikovno vezje zdaj uporabniku omogoča nadzor nad odpravljanjem šuma v treh korakih, ki zadostijo ustvarjalnim potrebam kateregakoli prizora.

“D-Range Optimiser” (DRO) samodejno obdela prizore z močnimi poudarki in temnimi senčnimi podrobnostmi in zagotavlja naravnejše in enakomerneje osvetljene slike. Nov “DRO Plus” način analizira posamezne predele vsake slike za še boljše rezultate z manj tveganja izgube močno ali slabo osvetljenih podrobnosti.

Način snemanja s stopnjevanjem, kjer se posnamejo tri slike z različnimi nastavitvami osvetlitve, ravnovesja beline ali barvnega načina, omogoča še več ustvarjalnega nadzora. Fotografski navdušenci bodo prav tako veseli izbire vgrajenih petih učinkov barvnih filtrov, ki nudijo povečan nadzor brez nakupa steklenih filtrov.

Po slikanju vam je seveda na voljo tudi pestra izbira vgrajenih funkcij za izboljšavo slike, ki vključujejo odpravljanje pojava rdečih oči in učinke posebnih filtrov. To vam na preprost način omogoča natančne popravke na slikah brez uporabe osebnega računalnika ali posebne programske opreme.

Slike lahko prikažete na zaslonu v načinu zaporednega prikaza in z glasbeno podlago po vaši izbiri, pri čemer lahko najljubše glasbene datoteke prenesete iz povezanega osebnega računalnika. Izjemno velike slike lahko z neverjetnimi barvami in podrobnostmi občudujete na priključenem HD TV sprejemniku.

Med priloženo dodatno opremo lahko najdete daljinski upravljalnik, ki ima poleg tipk “Home”, “Menu” in “Control”, še tipko za sprožitev zaklopa in povečavo. Na voljo je tudi široka paleta dokupljive dodatne opreme, ki vključuje širokokotne objektive, filtre, akumulatorske baterije, potovalne polnilce, športne torbice in kovčke.

Cyber-shot H50 bo na voljo konec aprila.

Cyber-shot W300

Cyber-Shot W300 je do sedaj najbolj trpežen in tehnološko napreden digitalni fotoaparat serije W. Elegantni novinec se ponaša z ohišjem iz titana, ki je odporno proti praskam in približno petkrat bolj trpežno kot nanos iz aluminija, v notranjosti brezhibnega ohišja pa se nahaja ogromno najnovejše Sonyjeve tehnologije.

Izjemno visoka ločljivost 13,6 milijona slikovnih točk zagotavlja podrobne povečave do velikosti A3 in še več. Optično zmogljivost zagotavlja tudi vrhunski Carl Zeiss Vario-Tessar objektiv s trikratno optično povečavo.

Zmogljivost W300 se najbolj pokaže pri zajemanju ostrih, jasnih slik pri slabših svetlobnih pogojih, kjer ostali kompaktni fotoaparati opešajo. Najvišja nastavitev občutljivosti znaša neverjetnih ISO 6400. Skupaj s Sonyjevim izvirnim “Clear RAW Noise Reduction” sistemom za odpravljanje šuma in Super “SteadyShot” sistemom za umiritev slike vam W300 omogoča doseganje izjemnih rezultatov brez uporabe stativa pri slabše osvetljenih prizorih.

“EX High-Speed Burst” način zaporednega snemanja, novost pri Cyber-shot seriji, vam omogoča visoko hitrostno zajemanje do pet slik na sekundo – kot ustvarjeno za športe s hitrim gibanjem.

Izboljšana tehnologija zaznavanja obrazov nastavi osvetlitev in ton kožne barve za portrete izjemnega videza. Zdaj vam nudi še boljše sledenje obrazov, poleg zmožnosti samodejnega razlikovanja med otroškimi in odraslimi obrazi. Pri “Smile Shutter” funkciji, ki je še ena Sonyjeva novost, kamera počaka, da se oseba nasmehne in šele potem sproži zaklop, s čimer so na vsakem posnetku zagotovljeni veseli obrazi.

“D-Range Optimizer”, ki ga prav tako poganja BIONZ slikovni procesor, prilagodi osvetlitev za naravnejše rezultate pri prizorih osvetljenih iz ozadja, ko obstaja možnost izgube podrobnosti pri svetlih in senčnih delih.

Velik in svetel “Clear Photo” LCD zaslon nudi izredno ločljivost (230.000 točk) in kontrast za iskanje in prikazovanje posnetkov, tudi če ste v zunanjih prostorih. Na voljo je tudi optično iskalo.

Preko HD izhoda lahko uživate ob obujanju spominov na katerem koli “HD Ready” zaslonu. Projekcije slik lahko prikažete z veliko izbiro glasbenih podlag in vizualnih učinkov.

Na voljo je tudi velika izbira funkcij za upravljanje s slikami, da imate lažji pregled nad svojimi spomini. S funkcijami za retuširanje slik, ki so na voljo že na sami kameri, lažje opravite natančne popravke slik brez uporabe osebnega računalnika.

W300 digitalna kompaktna kamera je preprosta za uporabo, četudi ste novinec na področju digitalne fotografije. S pametno funkcijo prepoznavanja prizorov se izognete ugibanju pri izbiri pravih nastavitev snemanja pri velikem številu vsakdanjih situacij snemanja. Novinci bodo prav tako veseli vodiča po funkcijah, ki je prikazan na zaslonu in načina” Easy Shooting”, ki poenostavi celoten postopek fotografiranja in pri tem ne vpliva na kakovost slike.

Novi Cyber-shot W300 bo v Evropi na voljo konec aprila.


Prijavi napako v članku