Dodatki za računalnike
19.01.2010 10:16

Deli z drugimi:

Share

Creative z novima zvočnima karticama Sound Blaster X-Fi

Zmogljiva zvočna kartica Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD.
Zmogljiva zvočna kartica Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD.

Podjetje Creative je najavilo razpoložljivost dveh novih zvočnih kartic družine X-Fi, ki jih je računalničarjem premierno predstavilo na letošnjem sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010). Gre za zvočno kartico SoundBlaster X-Fi Titanium HD, ki je namenjena osebnim računalnikom in zvočno kartico SoundBlaster X-Fi HD, ki je pisana na kožo predvsem prenosnikom.

Zvočna kartica Creative SoundBlaster X-Fi Titanium HD je opremljena s podatkovnim vodilom PCI Express 1x, ki je na voljo v vseh sodobnih računalnikih. Novinka nudi kakovostni 8-kanalni zvok, kar pripomore k ušesu bolj prijaznemu predvajanju glasbenih datotek in k bolj naravnim zvočnim učinkom pri igranju računalniških iger. Zvočna kartica Creative SoundBlaster X-Fi Titanium HD podpira frekvence do 96 kHz v 24-bitnem načinu in je opremljena z vsemi možnimi vhodi in izhodi. Med vidnejšimi tehnologijami izstopajo EAX 5.0, Creative Alchemy, DirectSound (Microsoft Windows Vista in Windows 7), DolbyDigital in DTS. Zvočna kartica Creative SoundBlaster X-Fi Titanium HD je onkraj luže dosegljiva za 200 ameriških dolarjev oziroma 140 evrov.

Zvočna kartica Creative SoundBlaster X-Fi HD pa je pisana na kožo predvsem prenosnikom in starejšim računalnikom, saj gre za zunanjo enoto, ki je opremljena z vmesnikom USB. Klub temu nudi visoko kakovost, saj podpira frekvence do 96 kHz v 24-bitnem načinu. Med vidnejšimi tehnologijami izstopajo predvsem EAX in DirectSound (Microsoft Windows Vista in Windows 7). Trgovci onkraj luže za nakup zvočne kartice Creative SoundBlaster X-Fi HD zahtevajo 100 dolarjev oziroma 70 evrov. Trenutno žal še ni znano, kdaj bosta novi zvočni kartici družine X-Fi na voljo tudi pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
zvočne kartice

Prijavi napako v članku