Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
Programska oprema
Varnost
10.05.2022 13:27

Deli z drugimi:

Share

Crayon vstopa v Slovenijo s celovitimi IT rešitvami

Crayon vstopa na slovenski trg s celovito paleto IT rešitev in ciljem postati eden najpomembnejših ponudnikov večoblačnih storitev v naslednjih treh letih.

“Imamo dve novi hčerinski družbi, ki ju pozdravljamo v družino Crayon. Širimo poslovanje tako v Crayon Madžarska kot tudi v Crayon Slovenija. To je bil dolg proces načrtovanja, ki smo ga naredili skupaj z našimi partnerji … Pozdravljamo nove člane ekipe, ki so se pridružili družini Crayon!” pravi izvršna direktorica podjetja Crayon Melissa Mulholland.

Pri prehodu v oblak obstaja veliko vidikov, ki jih je treba upoštevati; pravo izbiro ponudnika oblačnih storitev, stroškovno učinkovitost migracije, pravilno upravljanje, nadaljnjo optimizacijo stroškov in predvidljivost proračuna.

Ko podjetja sprejemajo agilnost in prilagodljivost storitev v oblaku, ob sebi potrebujejo partnerja, kot je Crayon, ki z izkušenimi strokovnjaki razume specifične potrebe podjetja in je zagotovilo, da je prehod na storitve v oblaku uspešno in učinkovito, tako s tehničnega vidika kot tudi z vidika obvladovanja stroškov in tveganj.

Tukaj pa se pot prehoda v oblak za večino podjetji ne konča in dandanes se podjetja odločajo za najem storitev v oblaku pri različnih ponudnikih in s tem z izzivi, ki jih večoblačno okolje prinaša.

Izzivi večoblačnih okolij.

Crayonove storitve povezljivosti v oblaku (Cloud Connectivity) pomagajo podjetjem vzpostaviti povezljivost med lokalnimi podatkovnimi centri ter oblačnimi okolji, kot tudi vzpostaviti povezljivost med oblačnimi okolji različnih ponudnikov. Ne glede na to od kod želite dostopati do vaših podatkov, lahko ocenimo, konfiguriramo, uvedemo in podpremo rešitev, prilagojeno vašemu okolju.

Uporabnikom pomagamo osvojiti nova orodja.

Uporaba sodobne tehnologije na delovnem mestu olajša poslovno okretnost in zagotavlja prilagodljivost ter podporo raznolikemu naboru sodobnih načinov dela. Ob tem se zavedamo pomembnega dejstva, da sama vpeljava sodobne tehnologije ni jamstvo za večjo poslovno produktivnost in zato pomagamo uporabnikom osvojiti nova orodja, ki omogočajo optimizacijo in prilagoditev obstoječih delovnih procesov.

Hibridno delo in digitalni poslovni procesi v oblaku pa so prinesli tudi nova tveganja. V času, ko informacijske grožnje niso le problem IT oddelka, ampak problem celotne organizacije in ko se dnevno vrši vedno več operacij in napadov na uporabniške identitete in podatke, včerajšnje varnostne rešitve ne zadostujejo več.

Celovite napredne rešitve kibernetske varnosti.

Crayonove rešitve kibernetske varnosti (Cyber Security) združujejo različne storitve in platforme, ki vključujejo napredne mehanizme varovanja identitet, naprav in podatkov podjetja, kot tudi orodja, ki celovito rešujejo varnost na globalnem nivoju podjetja in s tem povečujejo zaščito pred kompleksnejšimi kibernetskimi napadi.

Dobre prakse sodobnih varnostnih rešitev med katere spadajo upravljanje administrativnih in drugih priviligiranih dostopov (Privileged Access Management) ter upravljanje in reševanje varnostnih informacij in dogodkov (SIEM+SOAR) so le del celovite varnostne rešitve, ki jih lahko naši strokovnjaki vpeljejo v moderna delovna okolja podjetij.

Optimizacija programske opreme.

Strateška optimizacija stroškov ostaja glavna prioriteta podjetij. Le-tem predstavlja velik izziv sledenje vsem spremembam, različnim načinom licenciranja, določilom ter splošnim pogojem uporabe številnih proizvajalcev programske opreme. Zato v Crayonu s storitvami upravljanja programske opreme (SAM – Software Asset Management) pomagamo strankam povečati donosnost naložb z optimizacijo uporabe programske opreme ter zmanjšati tveganja neskladnosti z zagotavljanjem, da se vsa programska oprema uporablja pravilno in v skladu z licenčnimi določili in splošnimi pogoji uporabe.

V Crayonu uporabljamo nadgrajen SAM pristop standardnega upravljanja s programsko opremo imenovan Software & Cloud Advisory (SCA), saj pospešena digitalizacija in vse močnejša prevlada računalništva v oblaku zahteva iskanje kreativnih pristopov pri optimiziranju stroškov ob hkratnem ohranjanju kakovosti programske opreme. Naš inovativen pristop je prepoznala tudi neodvisna organizacija Gartner, ki v svojem poročilu Gartner Magic Quadrant za leto 2021, Crayon skupaj z našim podjetjem Anglepoint, že drugo leto zapored uvršča med absolutne vodilne ponudnike upravljanih storitev SAM.

Z uporabo lastno razvitega orodja za zbiranje tehničnih podatkov, ali z vpeljavo tehničnih orodji drugih proizvajalcev, lahko naše storitve upravljanja s programsko opremo prilagodimo stranki, ne glede na velikost podjetja ali število proizvajalcev programske opreme, ki vključujejo, upravljanje licenc, ohranjanje skladnosti uporabe programske opreme in oblačnih storitev, prejemanje pravočasnih poročil/analiz vašega trenutnega stanja programske opreme.

Naša ekipa licenčnih strokovnjakov vam tako pomaga pri optimizaciji vaših naložb v programsko opremo ponudnikov, kot so Microsoft, IBM, Oracle in SAP, itd.

V Crayonu verjamemo v moč tehnologije.

Relevantni podatki in umetna inteligenca (Data & AI) lahko z uvedbo avtomatizacije ali ustvarjanjem novih tokov prihodkov, vezanih na inovacije, pomembno preoblikujejo podjetje.

Po mnenju Gartnerja do 85 % projektov AI ne prinese poslovne vrednosti. Zato pa vas sodelovanje s Crayonom postavi v središče uporabne tehnologije, povezljivosti in zbiranja podatkov ter vam pomaga, da se vaši projekti uvrstijo med 15% uspešnih.

Pomagali vam bomo odkriti AI priložnosti, ki prinašajo resnično vrednost, da boste lahko realno ocenili poslovni problem in obstoječe podatke. Skupaj bomo ocenili poslovne primere in tehnično izvedljivost AI rešitve z razvojem prototipa, ki bo zagotovil poslovno vrednost z izvedljivimi rezultati in prototip uspešno uvedel v proizvodnjo. Naj gre za optimizacijo proizvodnje, zmanjšanja emisij, optimiziranja surovin, prepoznavanja, predvidevanja in popravilo napak, ki vodijo vaše delovanje, …. pomagali vam bomo razviti učinkovite AI rešitve.

Različni informacijski izzivi na različne organizacije vplivajo različno. Za njihovo reševanje bo morda potrebno uporabiti različne kombinacije tehnologij v različnih obdobjih poslovnega cikla rasti. Nekatere od teh tehnologij so novejše od drugih, a vse oblikujejo našo prihodnost ter vplivajo na kratkoročne in strateške poslovne cilje. V Crayonu verjamemo, da tehnologija lahko pomaga spremeniti svet na bolje.

Spoznajmo se! Obiščite crayon.com/si ali se nam pridružite na linkedin.com/company/crayon-group

“Z navdušenjem vstopamo na slovenski trg skupaj z lokalno ekipo strokovnjakov – večoblačni arhitekti, svetovalci in IT strokovnjaki – ki verjamejo, da lahko moč tehnologije pomaga slovenskim podjetjem, velikim in malim, uspeti v tako konkurenčnem svetu. Mi smo na misiji, da jim pomagamo zaščititi svoja IT sredstva, načrtovati, razširiti, optimizirati, upravljati in uvajati inovacije z odločitvami, ki temeljijo na podatkih. Našli nas boste ob strani strank, ki jih pozorno poslušamo, pomagamo in podpiramo na njihovi digitalni poti – to je tisto, zaradi česar je Crayon edinstven! To smo mi! Ponosni člani družine Crayon!”, pravi generalna direktorica Crayon Slovenija Mateja Koprivc.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Crayon
Za več informacij so vam na voljo pri Crayon
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Crayon? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več