Računalništvo, telefonija
16.02.2011 11:22
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Compulab Trim Slice: Zmogljiv, a neslišen nettop

Nettop Compulab Trim Slice: Osebni računalnik v malem.
Nettop Compulab Trim Slice: Osebni računalnik v malem.

Večina kompaktnih osebnih računalnikov oziroma nettopov, ki so trenutno naprodaj, je kos le enostavnejšim računalniškim opravilom, kot sta na primer deskanje po svetovnem spletu in urejanje dokumentov. Za najnovejši nettop Trim Slice podjetja Compulab to ne drži. Ta namreč temelji na osnovi zmogljive platforme Nvidia Tegra 2 in dvojedrnega procesorja ARM Cortex A9 frekvence enega gigaherca.

Nettop Compulab Trim Slice je kos celo najzahtevnejšim opravilom. Strojna oprema novinca namreč obsega še gigabajt hitrega sistemskega pomnilnika in pogon Solid State do kapacitete 64 gigabajtov. Podatke lahko shranjujemo še na pomnilniške kartice SD (SDHC) in Micro SD (SDHC). Za povezovanje so na voljo gigabitna mrežna kartica, brezžični povezavi Wi-Fi (802.11n) in Bluetooth ter štirje priključki USB.

Nettop Compulab Trim Slice lahko v navezi z operacijskim sistemom Linux uporabimo celo v vlogi zmogljivega večpredstavnostnega predvajalnika. Ta ima namreč na voljo video izhoda HDMI in DVI ter šestkanalno zvočno kartico. Vse računalniške komponente so zajete v ohišje, ki meri zgolj 13 x 9,4 x 1,5 centimetrov. Novinca lahko uporabljamo tako rekoč povsod, saj je zaradi pasivnega hlajenja povsem neslišen. Nettop Compulab Trim Slice za nameček pri polni obremenitvi porabi zgolj tri vate električne moči. Onkraj luže bo naprodaj v aprilu.


Prijavi napako v članku