Računalništvo, telefonija
28.12.2007 14:25

Deli z drugimi:

Share

Cisco Slovenija prispeval k nakupu ultrazvoka

Cisco Slovenija je letos sredstva, namenjena novoletnim darilom in prednovoletnem srečanju, namenil za nakup ultrazvoka, ki so ga nujno potrebovali v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine “ZUIM” Kamnik.

V Cisco Slovenija so se letos odločili, da sredstva, namenjena novoletnim darilom in prednovoletnem srečanju, namenijo Zavodu za usposabljanje invalidne mladine “ZUIM” Kamnik in tako prispevajo k nakupu novega aparata za ultrazvočno preiskavo sečil in meritve zaostanka urina v mehurju.

Vodja prodaje, Matjaž Savnik, je ob tej priložnosti povedal: “Za ta korak smo se odločili, ker smo želeli pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, torej otrokom in mladim. Zato smo z veseljem priskočili na pomoč Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Upamo, da bodo zdravljenja z novim ultrazvokom še bolj uspešna in predvsem manj neprijetna za mlade bolnike”.

“ZUIM” je javni zavod, specializiran za vzgojo, izobraževanje in celostno usposabljanje otrok in mladostnikov z gibalno oviranostjo ali z različnimi dolgotrajnimi obolenji. Poleg vzgojno izobraževalnih programov nudi tudi visokokakovostne zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije in zdravstvene nege.

Direktorica zavoda Zdravka Slavec dodaja: “Ultrazvok je pomembna pridobitev za zavod, saj v zavodu redno obravnavamo povprečno 35 otrok, pri katerih so potrebne redne preiskave zastajanja urina v sečilih. Postopek kateterizacije mehurja, ki je alternativa tej preiskavi z ultrazvokom, predstavlja za otroke večje tveganje za okužbe sečil, večji napor in daljši čas za urejanje higiensko negovalnih potreb. Naročeni aparat bo izboljšal zdravstvene storitve otrok in mladostnikov v zavodu, zato se novoletnega darila že zelo veselimo”.

Novoletno darilo, ki bo otrokom in mladostnikom bistveno olajšalo zdravstvene preglede, bodo na zavodu prejeli predvidoma konec januarja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več