Programska oprema
03.03.2008 09:07
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco in Microsoft izboljšujeta poslovanje podružnic

Cisco in Microsoft sta najavila, da bosta sodelovala pri oblikovanju rešitve za podružnice, ki bo temeljila na strežniku Windows Server 2008 in Ciscovi optimizaciji omrežij WAN. Cisco bo v svojo družino naprav Wide Area Application Services (WAAS) vdelal komponento virtualizacije, ki bo strankam omogočila uporabo storitev Windows Server 2008 znotraj obstoječe omrežne infrastrukture za podružnice.

Cisco naj bi še letos strankam ponudil Windows Server 2008, ki bo nameščen v nove virtualizirane Ciscove naprave WAAS. Za optimizacijo te rešitve podjetji načrtujeta testiranje in preverjanje oddaljene infrastrukture informacijske tehnologije (IT) v podružnicah ter storitve skupne podpore za stranke. Poleg tega bosta podjetji Cisco in Microsoft s poslovnimi okviri in tržnimi programi obveščali prodajalce in stranke o omenjeni integrirani rešitvi.

“Naše sodelovanje s podjetjem Cisco pri integriranih rešitvah za podružnice je odlična priložnost za naše stranke ter tudi za Microsoft in Cisco,” je dejal Bob Muglia, podpredsednik poslovnega oddelka Microsoft Server and Tools. “Tehnologije, ki smo jih objavili danes, bodo povečale zmogljivost in razpoložljivost tako, da bodo ključne storitve Windows Server 2008 na voljo oddaljenim podružnicam prek integracije s Ciscovo rešitvijo WAAS.”

Integrirane rešitve bodo zagotavljale optimizirano arhitekturo za Ciscove in Microsoftove stranke, kot je eno od vodilnih kmetijskih podjetij Monsanto, in jim tako pomagale konsolidirati njihovo oddaljeno infrastrukturo IT in pospešiti dobavo aplikacij iz centraliziranih podatkovnih centrov ter obenem zagotavljati storitve Windows Server 2008. Z integracijo Ciscove optimizacije omrežij WAN s storitvami Windows Server 2008 lahko stranke podružnicam in končnim uporabnikom omogočijo dostop do centraliziranih podatkovnih centrov in aplikacij, hkrati pa lahko učinkovito namestijo ključne storitve Windows Server 2008 v vse skupne in oddaljene platforme IT.

“Ciscove in Microsoftove rešitve s pridom uporabljajo tako zaposleni na sedežu podjetja kot tisti v podružnicah,” pravi Dwight Wheeler, vodja IT v podjetju Monsanto. “Veselim se, da bo zaradi sodelovanja teh dveh podjetij upravljanje virov v naših podružnicah poenostavljeno; tako bomo lahko hitro namestili storitve Windows Services v oddaljene pisarne in, kar je bolj pomembno, zagotovili boljše storitve našim oddaljenim uporabnikom.”

S storitvami Windows Server 2008 in Ciscovimi napravami WAAS lahko stranke zmanjšajo število naprav in zapletenost infrastrukture, ki jo morajo namestiti in upravljati v podružnicah. Storitve Windows Server 2008, ki bodo na voljo kot del Ciscovih platform WAAS, bodo na začetku vključevale strežnik Domain Name System (DNS), protokol Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), imenik Active Directory in tiskalne storitve.

Cisco WAAS je rešitev za hitrejše delovanje programov in optimizacijo omrežij WAN: optimizira delovanje aplikacij, ki temeljijo na protokolu TCP in delujejo v okolju WAN. Storitve Windows Server 2008, na voljo z družino naprav WAAS, so del stalnega razvoja Ciscovih omrežnih rešitev za aplikacije. S temi naprednimi tehnološkimi rešitvami postane omrežje visoko zmogljiva platforma za delovanje aplikacij – po eni strani povečuje varnost pomembnih poslovnih aplikacij, po drugi pa zagotavlja pozitivne izkušnje končnih uporabnikov in povečuje produktivnost IT.

“Kot je bilo objavljeno lansko poletje, Microsoft in Cisco sodelujeta pri ustvarjanju skupne arhitekture in ponujata novo tehnologijo, ki izboljšuje zmogljivost in učinkovitost aplikacij tako prek lokalnih kot tudi prostranih omrežij,” je dejal Jayshree Ullal, podpredsednik skupine Data Center Switching and Services pri podjetju Cisco. “To sodelovanje izboljšuje Ciscovo strategijo Application Delivery Network, ki skuša zadovoljiti potrebe strank po prilagodljivih virih IT.”


Prijavi napako v članku