Računalništvo, telefonija
23.10.2018 06:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome 70 z zanimivo možnostjo, ki se ji bo težko upreti

Uporaba nove možnosti »slike-v-sliki« v spletnem brskalniku Chrome 70 vas bo zagotovo navdušila!
Uporaba nove možnosti »slike-v-sliki« v spletnem brskalniku Chrome 70 vas bo zagotovo navdušila!

Verjetno ste že seznanjeni s tem, da je novi spletni brskalnik Google Chrome nedavno prinesel kar nekaj zanimivih in inovativnih novosti. Največja novost spletnega brskalnika Chrome 70 je nedvomno možnost oziroma funkcija »slike-v-sliki«, ki je na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Windows, Linux in macOS. Pri tej možnosti se bo predvajani videoposnetek premaknil v posebno okno, imenovano tudi plavajoče okno, ki ga lahko prosto premikamo po zaslonu in mu po potrebi spreminjamo velikost. Prednost nove možnosti pa je v tem, da lahko videoposnetke predvajamo, medtem ko opravljamo druga opravila na osebnem računalniku.

Uporaba nove možnosti »slike-v-sliki« je zelo enostavna. To je namreč mogoče doseči že z dvojnim klikom na desno tipko miške, ko je miškin kazalec postavljen na videoposnetek. Kako nova možnost deluje v praksi, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi http://bit.ly/2Jaz9xj. Poleg te možnosti novi Googlov spletni brskalnik Chrome prinaša še nadvse zanimive možnosti na področju varovanja uporabnikove zasebnosti.

Novi Chrome uporabnikom namreč omogoča izklop prijave na osnovi spletnih povezav. S tem je uporabnik dobil zagotovilo, da spletni brskalnik Chrome ne sinhronizira podatkov z oblačnimi storitvami v ozadju, kar bo uporabniku prikazano na zelo jasen in nedvoumen način. Spletni brskalnik Chrome 70 je med drugim prinesel še funkcionalnost izbrisa piškotov oziroma »clear cookies«. Ta bo nepridipravom onemogočila prijavo v naše Googlove storitve, ko bomo zaprli spletni brskalnik brez dejanske odjave, kar bo marsikateremu uporabniku zagotovo prišlo prav.


Prijavi napako v članku