Strojna oprema
11.04.2006 06:00

Deli z drugimi:

Share

chiliGREEN z 19-palčnim zaslonom

Uporabniki prenosnih računalnikov se od nekdaj soočajo z nasprotujočimi pričakovanji in dilemo: želijo si velik in kakovosten zaslon, ki bi jim omogočil pregledno delo ali igranje kot z namiznimi računalniki, hkrati pa se ne želijo odpovedati udobju prenosljivosti, značilnemu za notesnike. Novi prenosnik chiliGREEN Agilitas M9-590K z 19-palčnim zaslonom, bo zadostil obema željama.

Večpredstavni prenosnik chiliGREEN Agilitas M9-590K je namenjen predvsem igram željnim uporabnikom, a ga bodo zelo veseli tudi cestni bojevniki in poslovneži, ki imajo med delom z računalnikom neredko veliko odprtih programov in aplikacij, in jim je zato razkošje 19-palčnega zaslona že postalo vsakdanja nuja. Zaslon katerega diagonala meri 48,24 centimetra se po velikosti že zelo približa srednje velikim televizijskim sprejemnikom, za jasno in ostro sliko v ločljivostih do WSXGA 1680 x 1050 pik pa skrbita tudi dve grafični kartici nVIDIA Go 7800GTX PCI-Express s tehnologijo SLI in 256 MB lastnega pomnilnika DDR3. Toda presežki prenosnika chiliGREEN Agilitas M9-590K se ne ustavijo pri njegovi vrhunski grafiki, ki je bila za prenosnike doslej nedosegljiva. Njegovo osrčje je procesor AMD Turion 64 Mobile ML-40, ki je optimiziran za delovanje v prenosnikih, kot pa se za pravega večpredstavnega silaka spodobi, ima chiliGREEN Agilitas M9-590K kar 1024 MB pomnilnika (RAM) DDR. Kakovostno ozvočenje med drugim jamčijo tudi štirje zvočniki; poleg vgrajenega modema in omrežne kartice, ki podpira najvišje hitrosti prenosa, pa je povezljivost v druga omrežja okrepljena tudi s funkcionalnostjo brezžičnega omrežja (Wireless LAN). Za povezovanje z drugimi napravami bo gotovo prišlo prav kar pet vmesnikov USB 2.0, kakor tudi vmesniki za infrardečo, Firewire in bluetooth povezavo, več vrst izhodov za video (s podporo za HDTV) in zvočni signal ter bralnik več vrst spominskih kartic (4-in-1, MS/MS Pro/SD/MMC). Zapisovalnik DVD z najvišjimi snemalnimi hitrostmi podpira številne formate optičnih medijev, vključno z dvoplastnimi (Dual Layer), ne gre pa spregledati niti priložene bogate programske opreme, namenjene predvsem ustvarjalnemu in zabavnemu delu z večpredstavnostnimi datotekami (Power Director SE, Media Show SE, Music Match, Power DVD, Power Producer DVD, Power2 Go, Mc Affee Antivirus). Prenosnik je opcijsko mogoče nadgraditi še z televizijskim sprejemnikom in (1.3M) videokamero.

Novo dimenzijo mobilne večpredstavnosti bo na sončni strani Alp zagotovilo podjetje Anni, ki je uradni uvoznik in distributer izdelkov chiliGREEN za Slovenijo. Predvidena končna maloprodajna cena za prenosnik chiliGREEN Agilitas M9-590K bo 649. 900 tolarjev (2.712 evrov).


Prijavi napako v članku