Računalništvo, telefonija
Programska in razvojna orodja
Življenjski slog
Programska oprema
02.02.2023 09:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ChatGPT 20 dolarjev na mesec, tudi Google preizkuša AI iskalnik

Podjetje OpenAI, ki stoji za fenomenom ChatGPT, je izpolnilo svojo obljubo in predstavilo naročniški paket za dostop do nekaterih naprednih funkcij najbolj vroče umetne inteligence ta hip.
Foto: OpenAI
Foto: OpenAI

V zadnjih 3 mesecih ste se zagotovo naposlušali novic o najnovejšem AI orodju ChatGPT, ki lahko ustvarja besedila, prepričljive eseje, pesmi, ljubezenska pisma, programske kode in še več. OpenAI, razvijalec, ki se lahko pohvali s tem dosežkom, pa je pravkar najavil ChatGPT Plus, ki bo v zameno za 20 dolarjev na mesec ponujal kar nekaj prednosti.

Kaj bo ChatGPT Plus ponujal? Vse prednosti, ki jih ponuja brezplačna raven in še dostop do klepetalnega robota v času prometne konice, hitrejše odzivne čase in prednostni dostop do novih funkcij in izboljšav v prihodnosti.

Brez skrbi, brezplačen dostop do ChatGPT (za zdaj) ostaja. ChatGPT Plus bo sprva na voljo samo ameriškim uporabnikom. V prihodnjih mesecih pa bo OpenAI začel s postopkom širitve storitve še v druge države in regije.

»ChatGPT smo lansirali kot predogled raziskave, da bi lahko izvedeli več o prednostih in slabostih sistema ter zbrali povratne informacije uporabnikov, ki nam bodo pomagale izboljšati njegove omejitve,« je OpenAI zapisal v objavi na spletnem blogu. »Od takrat nam je na milijone ljudi posredovalo povratne informacije, naredili smo več pomembnih posodobitev in videli smo, da so uporabniki našli vrednost v številnih primerih profesionalne uporabe, vključno s pripravo in urejanjem vsebine, razmišljanjem o zamislih, pomočjo pri programiranju in učenjem novih tem.«

ChatGPT Plus bi lahko bil prvi od številnih podobnih naročniških paketov, namiguje OpenAI. V objavi podjetje pravi, da »aktivno raziskuje« možnosti za cenejše načrte ter poslovne in podatkovne pakete poleg API-ja.

Kljub polemikam in številnim prepovedim, še posebej v svetu šolstva, se je ChatGPT izkazal za oglaševalsko zmago za OpenAI.

Google aktivno preizkuša AI iskalnik

Google trenutno preizkuša lastnega klepetalnega robota z umetno inteligenco, imenovanega Apprentice Bard, ki ponuja odgovore na vprašanja, zastavljena v naravnem jeziku, podobno kot ChatGPT. Bard je zgrajen z uporabo Googlove tehnologije LaMDA, ki je podobna GPT-seriji AI jezikovnih modelov, na katere se opira ChatGPT. Ena velika prednost, ki naj bi jo imel Bard pred ChatGPT, je njegova sposobnost govoriti o nedavnih dogodkih. ChatGPT je namreč omejen na znanje o svetu do leta 2021.

OpenAI je izdal orodje za odkrivanje vsebine, ki jo ustvari umetna inteligenca

Razvijalec robota ChatGPT je izdal brezplačno orodje, za katerega pravi, da je namenjeno »razločevanju med besedilom, ki ga je napisal človek, in besedilom, ki ga je napisal AI.« V sporočilu za javnost opozarja, da klasifikator »ni popolnoma zanesljiv« in »se ga ne sme uporabljati kot primarno orodje za odločanje.« OpenAI pravi, da je lahko koristen pri ugotavljanju, ali nekdo poskuša prikazati besedilo kot svoje, čeprav ga je napisala umetna inteligenca.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca ChatGPT


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več