Operacijski sistemi
14.07.2013 15:46

Deli z drugimi:

Share

Četrtina prodanih cenovno ugodnih prenosnikov je Chromebookov

Raziskava analitske hiše NPD Group je pokazala, da so med kupci cenovno ugodnih prenosnih računalnikov zdaleč najbolj priljubljeni prenosniki s sistemom Chrome OS. Priljubljenost prenosnih računalnikov Chromebook naj bi se do konca leta še povečala, saj bo te moč kupiti v skupno 6.600 trgovinah.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.

Številne doslej opravljene raziskave računalniškega trga so pokazale, da danes na 10tisoč osebnih računalnikov najdemo le dva, ki sta opremljena z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. Nedavna raziskava analitske hiše NPD Group pa je pokazala, da so tovrstni računalniki med uporabniki dejansko veliko bolj priljubljeni. Med prodanimi prenosniki maloprodajne vrednosti do preračunanih 230 evrov namreč najdemo kar četrtino cenovno ugodnih prenosnikov Chromebook.

Raziskovalce analitske hiše NPD Group rezultati raziskave niso presenetili, saj Googlov operacijski sistem Chrome OS za tekoče delovanje na potrebuje zmogljive strojne opreme in cenovno ugodni prenosniki opremljeni z njim so izjemno odzivni in vsestransko uporabni. Tovrstni prenosniki so celo med najbolje rastočimi izdelki na zahtevnem računalniškem trgu, ki je v zadnjih nekaj letih celo v recesiji.

Priljubljenost cenovno ugodnih prenosnikov Chromebook se bo po mnenju mnogih poznavalcev do konca letošnjega leta še povečala, saj bodo ti naprodaj v skupno 6.600 trgovinah po celem svetu. Morda bomo prenosnike namenjene izobraževanju in manj zahtevnim uporabnikom ugledali celo pri nas.


Prijavi napako v članku