Procesorji
02.03.2010 08:04
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenovno ugodni Intelov procesor Core i7 930

Novi cenovno ugodni Intelov procesor Core i7 930 bo kmalu naprodaj tudi pri nas!
Novi cenovno ugodni Intelov procesor Core i7 930 bo kmalu naprodaj tudi pri nas!

Podjetje Intel je uradno predstavilo novi procesor za osebne računalnike Core i7 930, ki je opremljen s podnožjem Socket 1366 LGA in za preračunavanje podatkov uporablja štiri sredice »Gulftown«. Procesorska jedra so izdelana s pomočjo napredne 32-nanometrske tehnologije, za shranjevanje vmesnih izračunov pa je na voljo osem megabajtov tretjenivojskega predpomnilnika L3.

Cenovno ugodni procesor Intel Core i7 930 podatke preračunava s frekvenco 2,8 GHz, s pomočjo tehnologije Turbo Boost pa se lahko njegova frekvenca ob najhujših obremenitvah zviša do 3,06 GHz, vendar le v primeru, ko je aktivna le ena procesorska sredica. V novinca je vgrajen trikanalni pomnilniški krmilnik DDR3 in tehnologija HyperThreading, kar pomeni, da operacijski sistem lahko sočasno upravljal s kar osmimi nitmi.

Štirijedrni Intelov procesor Core i7 930 je seveda opremljen tudi z zmogljivim zunanjim vodilom QPI. Maloprodajna cena novinca se v evropskem prostoru giba okoli 280 evrov, kar je relativno malo glede na zmogljivost, ki jo ponuja. Pri nas se cena novinca giblje okoli 290 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku