Telefoni
28.08.2017 09:19

Deli z drugimi:

Share

Cenejši Samsung Galaxy Note 8 na obzorju?

Cenejši Samsung Galaxy Note 8 na obzorju?
Cenejši Samsung Galaxy Note 8 na obzorju?

Podjetje Samsung je javnosti nedavno razkrilo težko pričakovani pametni mobilni telefon Galaxy Note 8, ki bo po napovedih južnokorejskega velikana poskrbel, da bomo za vedno pozabili na ponesrečen model Note 7. Na žalost pa si bodo novost v prosto prodaji lahko privoščila le peščica, saj bo zanjo treba odšteti kar slabih 1.000 evrov. Zaradi tega so se na svetovnem spletu že pojavile govorice, da bo podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo cenejši različico novega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 8, ki pa bo v osnovi enaka zdajšnjemu modelu.

Cenejša različica pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 8 naj bi bila opremljena z »zgolj« štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, medtem ko zdajšnja različica ponuja kar šest gigabajtov pomnilnika. Vsa preostala strojna oprema in oblika pa bosta ostala nespremenjena. To pomeni, da bo tudi novost opremljena z edinstvenim 16-centimetrskim (6,3-palčnim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti QuadHD+, osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 835 in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora. Ohišje novosti bo odporno proti prahu in vodi (standard IP68) ter bosta na voljo tako klasičen 3,5 mm vhod za slušalke kot vmesnik USB-C, bralnik prstnih odtisov pa se bo nahajal na hrbtni strani. Precejšnjih izboljšav bosta seveda deležna tudi digitalni fotoaparat in digitalno pero.

Medtem ko je pravkar predstavljeni Samsung Galaxy Note 8 naprodaj za slabih 1.000 bo novi model z le štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika nekoliko cenejši. Kljub temu veliko tu ne bomo privarčevali, saj se govori o nižji maloprodajni ceni v višini med 70 in 100 evri. Ali bo to prepričalo kupce nakup, pa bo seveda pokazal čas.


Prijavi napako v članku