Strojna oprema
08.10.2006 07:48

Deli z drugimi:

Share

Cenejše barvno tiskanje v pisarni

Canon Europe, ki ima v Zahodni Evropi 19,8-odstotni tržni delež med barvnimi tiskalniki, je predstavil nove večfunkcijske naprave za pisarniško rabo. Večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i s štirimi bobni ponujajo tiskanje, kopiranje, optično branje in faks, namenjeni pa so delovnim skupinam v malih do srednje velikih podjetjih. Večfunkcijska iR C4580i in iR C4080i omogočata pametno in visokokakovostno barvno tiskanje velikih skupin v srednjih in velikih podjetjih. Naprave odlikuje cenovno ugodno in varno tiskanje tako v črno-beli kot tudi barvni tehniki.

Večfunkcijski tiskalniki iR C3380/i in iR C2880/i so štiri popolnoma nove barvne naprave s hitrostjo tiskanja 30 oziroma 26 strani na minuto, opremljene s Canonovim najnovejšim krmilnikom tiskanja za hitrejši in bolj kakovosten izpis. Ti tiskalniki so namenjeni podjetjem, ki potrebujejo barvni tisk, pa tudi tistim, ki prehod na barvno tiskanje šele načrtujejo.

Modela Canon iR C4580i in iR C4080i odlikuje vrsta naprednih tehnologij, ki zagotavljajo hitro tiskanje 40 oziroma 36 strani na minuto. Nova tiskalnika s štirimi bobni imata lasersko enoto s štirimi žarki, foto občutljiv boben in slikovni procesor združene v eno samo kompaktno napravo. Visoko kakovost tiska dodatno zagotavlja najnovejši krmilnik tiskanja. Obe napravi sta energetsko varčni in imata zelo kratek čas ogrevanja s pomočjo na novo razvite tehnologije za ogrevanje tonerja (Twin Belt Fuser), ki deluje skupaj z izjemno učinkovitim indukcijskim gretjem (Induction Heating).

“Raziskave so pokazale, da pomaga barvni tisk uporabnikom poiskati ključne informacije 70 odstotkov hitreje, zmanjšuje možnost napak za 80 odstotkov in poveča zapomljivost dokumentov za več kot 80 odstotkov. Poleg tega pa trenutno barvni tisk uporablja že 45 odstotkov podjetij,” je dejal Paul Rowntree, direktor trženja za Evropo pri Canon Europe. “Za ohranitev konkurenčne prednosti je zdaj torej pravi čas za prehod na barvni tisk. Nekatera podjetja so zaskrbljena zaradi stroškov barvnega tiskanja, vendar so bili novi tiskalniki zasnovani tako, da omogočajo natančen nadzor nad tiskanjem in z njim povezanimi stroški.”

Večfunkcijski tiskalniki so opremljeni s tehnologijo samodejnega zaznavanja barv (Automatic Colour Sensing), ki ugotovi, kdaj je dokument v barvah in kdaj je črno-bel ter temu ustrezno prilagodi izpis. Programska oprema Department ID dopušča možnost nastavljanja maksimalne količine individualnih in oddelčnih izpisov, omogoča pa tudi enostaven nadzor uporabe z dodatnim programom iWAM MEAP. Tiskalniki omogočajo tudi končno pripravo dokumentov s prepogibanjem, spajanjem in luknjanjem. Centralizirano upravljanje tiskalnikov v omrežju omogoča spletni vmesnik iW Management Control, ki zagotavlja obveščanje o napakah in pomanjkanju črnila na tiskalnikih preko elektronske pošte.

“Dopolnjen nabor barvnih tiskalnikov utrjuje naš vodilni položaj na trgu barvnih naprav. Canon ima s tem dolgoletne izkušnje in dobro razume potrebe podjetij. S tem, ko vedno več podjetij prehaja na barvno tiskanje, imamo v svoji ponudbi napravo, ki je prilagojena njihovim potrebam,” je zaključil Rowntree.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več