Telefoni
04.10.2016 07:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če najdete ranljivost v sistemu iOS 10, boste bogatejši za 1,3 milijona evrov!

Iskanje ranljivosti v Applovem mobilnem sistemu iOS 10 se nedvomno splača!
Iskanje ranljivosti v Applovem mobilnem sistemu iOS 10 se nedvomno splača!

Medtem ko je mobilni operacijski sistem Android luknjast kot švicarski sir (predvsem starejše različice), je Applov iOS relativno varen. To še posebno drži za novi iOS 10, saj so ga inženirji podjetja Apple opremili s številnimi varnostnimi mehanizmi. Zaradi tega ne preseneča, da je varnostno podjetje Zerodium razpisalo nagrado v višini preračunanih 1,3 milijona evrov za tistega ali tiste, ki bodo v najnovejšem mobilnem operacijskem sistemu iOS 10 našli ključno varnostno ranljivost.

Varnostno podjetje Zerodium bo bogato nagrado izplačalo le za tiste ranljivosti, ki bi jih lahko nepridipravi ali vohunske organizacije izkoristile za prevzem popolnega nadzora nad Applovo mobilno napravo z nameščenim sistemom iOS 10 in to brez vednosti uporabnika. Poleg tega mora ranljivost delovati na način, da je mogoče prevzeti nadzor nad mobilno napravo že v primeru, da uporabnik obišče okuženo spletno stran ali prejeme »okuženo« kratko sporočilo SMS. Poleg tega mora biti najdena ranljivost razkrita zgolj podjetju Zerodium, ki jo bo nato seveda tržilo drugim podjetjem.

Varnostno podjetje Zerodium bo nagrado izplačalo tudi tistim varnostnim strokovnjakom, ki bodo našli resno ranljivost v mobilnem operacijskem sistemu Android 7.0 Nougat. Zaradi ranljive narave Androida bo nagrada v tem primeru precej manjša, in sicer preračunanih 178 evrov.


Prijavi napako v članku