Fotoaparati in kamere
21.10.2014 16:20
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canonov ultra teleobjektiv 4K cine-servo z najdaljšo goriščnico na svetu

Canon je svojemu naboru objektivov cine-servo dodal CN20x50 – visokozmogljiv ultra teleobjektiv za športno in krajinsko televizijsko produkcijo. Na podlagi Canonovega neprimerljivega znanja razvoja objektivov CN20x50 ponuja odlično kakovost slike in izjemen ustvarjalni nadzor. Prav tako je prvi objektiv v svojem razredu z vgrajenim 1,5-kratnim nastavkom (extender), vrhunsko 20-kratno povečavo, z odstranljivim servo pogonom, nazivno goriščnico 50–1000 mm, ki se poveča na izrednih 75–1500 mm.
CN20x50 – visokozmogljiv ultra teleobjektiv za športno in krajinsko televizijsko produkcijo.
CN20x50 – visokozmogljiv ultra teleobjektiv za športno in krajinsko televizijsko produkcijo.

CN20x50 je izdelan kot prenosna rešitev za televizijsko produkcijo s 35 mm kamerami – bodisi HD, UHD bodisi 4K – in predstavlja orodje brez primere v kakovosti, vsestranskosti in uporabnosti. Odlikuje ga odstranljiv izboljšan servo pogon za agilno snemalno tehniko, ki je pri običajnih kinematografskih objektivih težje izvedljiva, nov objektiv cine-servo pa je odgovor na naraščajoče povpraševanje po športni in krajinski televizijski produkciji ultra visoke ločljivosti (UHD).

Vsestranski in zanesljiv

Danes se od produkcijskih ekip pričakuje snemanje v zahtevnih in nepredvidljivih okoljih, zato je potreben vsestranski objektiv. Pri snemanju divjih živali snemalci pogosto delajo v težkih in občutljivih razmerah, ki zahtevajo snemanje z velikih razdalj, medtem ko športna produkcija zahteva izredno visoko ločljivost za bližnje posnetke na stadionih. V obeh primerih snemalci zahtevajo hitro in odzivno spreminjanje položaja, snemalno prilagodljivost in okretno opremo, ki omogoča takojšnje odzivanje na spremembe prizora.

S težo vsega 6,6 kg je CN20x50 priročen in lahek za prenašanje ter ponuja goriščnico in možnosti povečave brez primerjave v svojem razredu. Snemalnim ekipam omogoča oddaljeno snemanje, medtem ko zagotavlja najvišjo kakovost pri vseh povečavah. Velika povečava zmanjša potrebo po večji količini opreme, ki jo mora ekipa nositi s seboj.

Najnovejši Canonov objektiv cine-servo je tudi uporabniku prijazen in trpežen. Razvit je za najbolj neprizanesljive snemalne razmere, najboljšo optiko varuje ohišje, odporno proti vremenskim vplivom in udarcem.

Prilagodljivost

CN20x50 je združljiv s širokim naborom kamer, na voljo bo z nastavkoma EF in PL. Različica EF uporablja Canonov lasten sistem komunikacije s fotoaparatom, medtem ko različica PL podpira standard Cooke. Oba modela imata 12-pinski serijski priključek za integracijo z običajno televizijsko opremo.

Obroč za ostrenje je vrtljiv za 180 stopinj ter ponuja uravnoteženo natančnost za snemanje 4K in hitrost za televizijsko uporabo. V primerih, ko šteje vsaka sekunda, snemalec pa ima samo eno možnost ujeti trenutek, so hitro upravljanje povečave, zaslonke in ostrine ključni za natančen zajem hitro spreminjajočih se prizorov.

Objektiv omogoča uporabo številne snemalne dodatne opreme, kot so ročaji za zoom in ostrenje, matte boxi in oprema z zobniki tipa 0.8 in 0.5, kot so tračne enote.

CN20x50 – ključne prednosti:

  • Ultra teleobjektiv z največjo goriščnico v svojem razredu
  • Zajemite vse podrobnosti v športni in krajinski televizijski produkciji
  • Osupljivi posnetki v izvrstni kakovosti 4K
  • Širok razpon možnosti snemanja in ustvarjanja
  • Prenosljiv in trpežen z intuitivnim načinom upravljanja
Vas zanima več iz te teme?
Canon fotoaparati

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več