Računalništvo, telefonija
21.08.2010 13:33

Deli z drugimi:

Share

Cameron Diaz je najnevarnejša zvezdnica na spletu

Iskanje informacij, slik in ohranjevalnikov zaslona o zapeljivi igralki Cameron Diaz nas lahko drago stane!
Iskanje informacij, slik in ohranjevalnikov zaslona o zapeljivi igralki Cameron Diaz nas lahko drago stane!

Raziskava podjetja McAffe je pokazala, da je zapeljiva Cameron Diaz zdaleč najnevarnejša zvezdnica na svetovnem spletu. Če na svetovnem spletu iščemo informacije o njej, imamo namreč kar 20 odstotno možnost, da bomo računalnik okužili s škodljivo programsko kodo ali postanemo žrtev spletne prevare (phishing).

Na svetovnem spletu je praktično vsak »njen« peti ohranjevalnik zaslona okužen. Kot nadvse nevarni iskalni pojmi so se, poleg ohranjevalnikov zaslona (screensavers), izkazali še “Cameron Diaz“, “Cameron Diaz downloads“, “Cameron Diaz wallpaper” in celo “Cameron Diaz photos“.

Drugo mesto na seznamu “nevarnih zvezdnic” je pripadlo igralki Juliji Roberts, medtem ko je tretje mesto zasedla Jessica Biel. Ta je bila sicer v lanskem letu najnevarnejša zvezdnica na svetovnem spletu. Na seznamu desetih “nevarnih zvezdnic in zveznikov” najdemo še imena, kot so Gisele Bundchen, Brad Pitt, Adriana Lima, Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tom Cruise, Heidi Klum, Penelope Cruz in Anna Paquin.

Najmanj možnosti za okužbo imamo v primeru, da na svetovnem spletu iščemo informacije in slike o Baracku Obami ali Sarah Palin. Torej previdno!


Prijavi napako v članku