Računalništvo, telefonija
12.05.2016 19:47

Deli z drugimi:

Share

Call of Duty: Infinite Warfare ali Battlefield 1?

Obe podjetji sta že izdali napovednika za prihajajoči igri, ki izideta jeseni. Že pred začetkom pravega spopada lahko vidimo, da sta ubrali popolnoma različni taktiki, kar se vidi že v napovednikih.
Tudi v letošnjem letu bomo dobili novi igri serij Call of Duty in Battlefield.
Tudi v letošnjem letu bomo dobili novi igri serij Call of Duty in Battlefield.

DICE je obral bolj klasično metodo zbrati čim višjo oceno, medtem, ko je Infinity Ward vse presenetil z povsem novo taktiko – zbrati čim več negativnih ocen. To mu zaenkrat odlično uspeva, saj se je zavihtel na sam vrh najslabše ocenjenih napovednikov. Battlefield 1 je tako zbral kar preko milijon všečkov kar ga postavi za najbolj priljubljen napovednik vseh časov. Call of Duty: Infinite Warfare pa je šel v minus in zbral preko milijon palcev navdzol kar pomeni, da je postal najbolj nepriljubljen napovednik v zgodovini.

Battlefield 1 izide 21. oktobra 2016.

Novi del serije Battlefield vas bo postavil v vlogo vojaka med prvo svetovno vojno. Tako kot njegovi predhodniki bo omogočal igranje do 64 igralcev hkrati (osebno sem upal na preskok na 128), borili pa se boste po Evropi in Severni Afriki. Tako bomo mogoče dobili prvo AAA streljačino, v kateri se bomo kot naši predniki borili slovenskih tleh, zagotovo pa bodo prisotne vsaj naše sosede, predvsem Italija.

Veliki vpliv bodo imela improvizirana orožja, saj je bilo v prvi svetovni vojni prisotne veliko improvizacije in uporabe staromodnih orožij. Tako so na primer nekatere udeležene države še vedno uporabljale konjenico ter staromodne “oklepe”, kar lahko ob pravilni vpeljavi poskrbi za unikatno in zelo zanimivo igro. Prav tako pa imajo razvijalci veliko svobode tudi pri izdelavi orožij. Do sedaj v javnost žal razen napovednika še ni pricurljalo kaj preveč informacij.

all of Duty: Infinite Warfare izide 4. novembra 2016.

Novi Call of Duty bo, tako kot predhodnik, postavljen v prihodnost. Kot zmeraj, bo tudi tokrat prisoten tudi igralni način z zombaki, le da jih boste tokrat uničevali z raznolikimi futurističnimi orožji. Razen tega bomo dobili bolj kot ne standardno streljačino, vsaj po tem, kolikor je bilo videnega v napovedniku. Resda je prisotnih tudi kar nekaj impresivnih sekvenc, ki najverjetneje spadajo v kampanjo – ta že dolgo ni bila fokus serije.

S prejšnjo Call of Duty igro smo dobili malce svežine, čeprav večine ljudi ni prepričala. Med drugim bodo tokrat v prvič vpeljani vesoljski spopadi, v katerih boste lahko pilotirali različne vrste vesoljskih plovil in se borili v brez-gravitacijskem prostoru. Kljub dokaj slabim začetnim ocenam napovednika se pustimo presenetiti, morda bo to leto tisto, v katerem bomo dobili svežo in odlično Call of Duty igro.

Ne smemo pa še pozabiti, da boste ob nakupu dražjih inčaic igre prejeli še Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered.

Katera izmed gromozanskih streljačin pa je vas bolj navdušila in kateri napovednik je po vašem mnenju boljši? Povejte nam v komentarjih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku