Računalništvo, telefonija
11.08.2004 16:02
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CA predstavil podatkovno zbirko Ingres z odprto kodo

Computer Associates je objavil dobavljivost Ingres r3 s CA Trusted Open Source License. To odprtokodni skupnosti omogoča pregledovanje in posredovanje sprememb vrstice kode za Ingres r3 za morebitno vključevanje v splošno dostopno različico, načrtovano za 30. september 2004. Razvijalci in drugi uporabniki lahko Ingres r3 prenesejo s spletnega mesta http://ca.com/opensource. Na tem spletnem mestu so na voljo tudi tehnične informacije ter podpora za Ingres in druge CA-jeve odprtokodne projekte.
Ingres r3 je platforma podatkovne zbirke, ki ponuja uporabnikom zmogljivost, prilagodljivost in preprosto upravljanje. Ingres r3 prinaša številne nove funkcije, kot so visokorazpoložljive grupe (High Availability Clusters) za vzdrževanje neprekinjenega delovanja v primeru napake na eni zbirki ali vozlišču strežnika, razširljive gruče podatkovnih zbirk, ki uporabnikom omogočajo, da uporabljajo Linux in strojno opremo, novost pa je tudi razdeljevanje in indeksiranje tabel, namenjeno izvedbam velikih podatkovnih zbirk. Med drugim je omogočeno vzporedno poizvedovanje, sistem pa je sposoben tudi popolne izrabe 64-bitnega okolja.
Ingres je mogoče integrirati z drugimi aplikacijami in podatki v heterogenem okolju. To je še zlasti pomembno, ker Linux postaja vse bolj priljubljen v IT okoljih in lahko postane pomemben dejavnik v primeru združitve ali prevzema podjetij. Zaradi preproste integracije omogoča uporabo s široko paleto orodij za razvoj aplikacij. Ingres je še posebej primeren za vdelane aplikacije, zaradi industrijskih standardov za možnosti povezljivosti, ki razvijalcem omogočajo delo v okviru J2EE, v okolju .NET ali v obeh okoljih.
S to izdajo CA izpolnjuje obvezo, izrečeno na konferenci Caworld maja 2004, da bo v manj kot 90-ih dneh poslal Ingres na trg. Ingres r3 bo prav tako na voljo za sisteme Windows, Unix in OpenVMS.
http://ca.com


Prijavi napako v članku