Računalništvo, telefonija
09.09.2020 10:19

Deli z drugimi:

Share

Brskalnika Edge enostavno ni mogoče odstraniti!

Brskalnika Microsoft Edge je postal del operacijskega sistema Windows 10!
Brskalnika Microsoft Edge je postal del operacijskega sistema Windows 10!

Na začetku letošnjega leta so uporabniki operacijskega sistema Windows 10 prejeli končno različico spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium. Novi Edge je sicer mogoče namestiti kar preko sistema posodobitve za njihov operacijski sistem Windows 10. Ta je na voljo za prenos uporabnikom novejših različic operacijskega sistema Windows 10.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium med uporabniki operacijskih sistemov Windows zelo priljubljen. Omogoča namreč uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Najnovejša različica novega spletnega brskalnika Microsoft Edge ponuja celo skrivno igro, ki jo lahko igramo tudi brez povezave v svetovni splet.

Ker pa je pred kratkim Microsoftov spletni brskalnik Edge postal del operacijskega sistema Windows 10, ga ni več mogoče odstraniti iz sistema. Če uporabnik poskuša odstraniti spletni brskalnik Edge iz operacijskega sistema Windows 10, mu ta javi napako. Operacijski sistem Windows 10 sicer podpira številne programe, ki se zanašajo na spletne platforme in je v zvezi s tem njihov brskalnik bistveni del operacijskega sistema. To je tudi ključni razlog, zakaj ga ni več dovoljeno odstraniti.

Da bi podjetje Microsoft zagotovilo uporabniško združljivost, skladnost, razpoložljivost in normalno delovanje aplikacije, bo nadaljeval s posodobitvami spletnega brskalnika Edge, ki se bodo distribuirale ločeno, z namestitvijo brskalnika in s sistemom Windows Update. Tudi novi Edge je sicer praktično mogoče odstraniti iz sistema. Za to pa bo potrebno uporabiti napredna orodja.


Prijavi napako v članku