Telefoni
02.10.2010 08:06
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni spletni boom!

Opera Mini ima vedno več pristašev!
Opera Mini ima vedno več pristašev!

Iz podjetja Opera Software so postregli z novim poročilom o mobilnem internetu, ki se sicer večinoma nanaša na njihov lasten brskalnik Opera Mini. Poročilo kaže, da se je meseca avgusta v primerjavi z mesecem julijem število ogledanih spletnih strani iz mobilnikov povečalo za več kot 14 %, količina prenešenih podatkov pa za nekaj manj kot 10 %. Zelo dobro pa kaže tudi njihovemu brskalniku Opera Mini, ki je pridobil kar nekaj novih uporabnikov.

Poglejmo si nekoliko natančneje podatke iz poročila, ki se navezujejo le na brskalnik Opera Mini:

– V mesecu avgustu je imel brskalnik 66,5 milijona uporabnikov. To je 6,8 % več kot v mesecu poprej in kar 108,3 % več kot meseca avgusta prejšnje leto.

– V mesecu avgustu so uporabniki na njem pregledali več kot 33,9 milijarde strani. To je 14,3 % več kot meseca julija in 143,2 % več kot avgusta prejšnje leto.

– V mesecu avgustu so uporabniki preko njega pretočili kar za 489,4 milijona megabajtov podatkov. V primerjavi z mesecem julijem je to 9,9 % več, v primerjavi z lanskim avgustom pa 134,4 % več.

– 20 držav, v katerih najbolj uporabljajo brskalnik Opera Mini: Indonezija, Rusija, Indija, Kitajska, Ukrajina, Južna Afrika, ZDA, Vietnam, Velika Britanija, Kenija, Kazahstan, Poljska, Nigerija, Malezija, Belorusija, Filipini, Egipt, Nemčija, Brazilija in Bangladeš.

Ob tej priložnosti vse slovenske mobilne uporabnike tudi obveščamo, da so najaktualnejše računalniške novice odslej na voljo tudi v mobilni različici. Odslej boste vedno na tekočem na naslovu m.racunalniske-novice.com.


Prijavi napako v članku