Računalništvo, telefonija
04.04.2019 22:02
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžični usmerjevalnik Xiaomi še nikoli tako poceni

Brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4A za malo denarja ponuja resnično veliko.
Brezžični usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4A za malo denarja ponuja resnično veliko.

Četrta generacija brezžičnih usmerjevalnikov družine Mi Router podjetja Xiaomi je med uporabniki zelo priljubljena, saj ponuja vse kar nudijo »veliki«, je pa na voljo po precej dostopnejši ceni. Poleg tega je novost opremljena s kar štirim antenami, pri čemer sta dve namenjeni frekvenčnemu območju 2,4 GHz, dve pa frekvenčnemu območju 5,0 GHz. Usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4A je po izjemno nizki ceni tokrat mogoče kupiti na spletni prodajalci TomTop, in sicer na spletni povezavi https://www.tomtop.com/p-pas0217w-us.html?aid=SL&mid=10000031923&utm_source=KOL-Blog&utm_campaign=PAS0217&utm_content=3562. Zanj bomo namreč morali odšteti zgolj 25,70 evrov, kar je resnično malo glede na to, kar brezžični usmerjevalnik dejansko nudi.

Zgornji del ohišja zanimivega usmerjevalnika Xiaomi Mi Router 4A je izdelan iz trpežnega materiala, miniaturne odprtine v ohišju pa zagotavljajo optimalno hlajenje strojnih komponent. Za brezhibno delovanje naprave skrbita sistemski pomnilnik kapacitete 64 megabajtov in vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 megabajtov. Tu so na voljo še dva vmesnika za lokalno omrežje LAN in en za WAN. Celoto zaključuje operacijski sistem MiWiFi OS, ki temelji na osnovi sistema Open WRT in nudi podporo MINET za hitro povezovanje pametnih naprav s pritiskom na gumb.

Za zagotavljanje varnosti pri brezžičnem povezovanju ima usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4 na voljo varnostna protokola WPA-PSK in WPA2-PSK, poleg tega najdemo tu še možnost uporabe črne liste, skrivanje identitete usmerjevalnika, odkrivanje napadalcev in zaščita pred napadi za zavračanje storitev. Usmerjevalnik meri le 188 x 175 x 105 milimetrov, zato bo zlahka našel prostor tudi v stanovanjih z zelo omejenim prostorom.

Tu velja še omeniti, da na spletni strani spletnega trgovca TomTop poteka tudi nagradna igra povezana z izdelki podjetja Xiaomi, pri čemer lahko z malo sreče zadenemo enega od zanimivih izdelkov kitajskega podjetja. Več o tem pa je na voljo na spletni povezavi http://deal.tomtop.com/activity/MiFanFestival.html?aid=SL&mid=10000031924&utm_source=KOL-Blog&utm_campaign=xiaomi&utm_content=3562.


Prijavi napako v članku