Igralne konzole
14.02.2014 17:15
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Boj igralnih konzol – kdo vodi?

Vse od izdaje konzol PS4 in Xbox One med njima poteka trd boj za prevlado. Zaenkrat nobeden izmed gigantov (Sony in Microsoft) ni želel izdati uradnih številk prodaje. Pričakovati pa je, da se bo prodaja njunih proizvodov močno dvignila.
Xbox One proti PlayStation 4
Xbox One proti PlayStation 4

Konzola PlayStation 4 je v zadnjem mesecu na trgu v ZDA močno povedla v vodstvu pred konzolo Xbox One, vsaj po podatkih prodaje na drobno. Pri podjetju Sony pravijo, da je PS4 najbolj prodajana konzola v mesecu januarju, ki ostaja na vrhu najbolj prodajanih konzol širom sveta, vendar pa zaenkrat še niso pripravljeni govoriti o dejanskih številkah prodanih enot.

Po neuradnih podatkih naj bi pri Sonyju prodali skoraj dvakrat več enot kot njihov “najbližji tekmec” proizvodnje igralnih konzol naslednje generacije, Microsoft. “Odkar smo dali PS4 na police 15. novembra, smo prodali vse razpoložljive konzole v ZDA,” poroča John Koller iz marketinga PS4 na uradnem blogu.

Medtem tudi pri Microsoftu ne razkrivajo uradnih številk prodanih enot konzole Xbox One, neuradno pa naj bi jih v ZDA prejšnji mesec prodali okrog 908.000. Januarja se je zaključilo obdobje t. i. “holiday shoppinga”, kako pa se bosta konzoli odrezali v prihodnjih mesecih, lahko le ugibamo.

Glede na to, da so pri PS4 imeli težave z omejeno dostavo, Xbox One pa je sedaj na voljo v skoraj vseh trgovinah na drobno, se pri tako velikem številu prodanih enot očitno že začenja poznati razlika v ceni (PS4 stane okrog 400 evrov, Xbox One pa okrog 500 evrov). Sony trenutno pripravlja PS4-izdajo za domači trg na Japonskem, na Xbox One pa 11. marca prihaja težko pričakovana streljačina naslednje generacije, Titanfall, zato lahko pričakujemo, da se bo njuna prodaja še dvignila.

Če vas zanima nakup ene izmed konzol naslednje generacije in ste v dilemi življenja, ker ne veste, za katero bi se odločili, vam bo morda pri izbiri pomagal spodnji posnetek, ki primerja praktično vse lastnosti obeh konzol.

Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več