Tablični računalniki
06.04.2012 11:07

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple vpoklical nove iPade zaradi težav s signalom Wi-Fi?

Brez pravih aplikacij visoka ločljivosti zaslona novega iPada ne pride do pravega izraza.
Brez pravih aplikacij visoka ločljivosti zaslona novega iPada ne pride do pravega izraza.

Applov forum za podporo kupcem je bil takoj po pričetku prodaje novega tabličnega računalnika iPad dobesedno zasut s pritožbami uporabnikov iz vsega sveta. Najbolj zaskrbljujoče so bile pritožbe, ki so se nanašale na težave zaradi slabega sprejema brezžičnega signala Wi-Fi. Novi Applov tablični računalnik naj ne bi bil »vešč lovljenja« brezžičnega signala, saj ga v marsikaterem primeru sploh ne prikaže, kar seveda ne drži za oba njegova predhodnika.

Pritožbe na račun težav s sprejemom brezžičnega signala Wi-Fi naj bi do sedaj »reklamiralo« že več kot 700 uporabnikov. Zaradi tega so inženirji podjetja Apple vzeli reklamacije zelo resno in pregledali novi iPad. Neuradno naj bi prišli do spoznanja, da določene nove tablice iPad imajo dejansko zelo slab sprejem brezžičnega signala Wi-Fi. Ta težava naj bi bila neposredno povezana s strojno okvaro, kar pomeni, da je posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS zagotovo ne bo odpravila.

Težave s slabim sprejemom brezžičnega signala Wi-Fi naj bi imeli le novi Applovi tablični računalniki iPad, ki niso opremljeni z mobilno povezavo 4G LTE. Slednji imajo namreč zagotovljeno višjo napajalno napetost brezžičnih modulov. Zaradi tega bodo morali lastniki »okvarjen« tablični računalnik vrniti Applovim pooblaščenim serviserjem, ki ga bodo po vsej verjetnosti zamenjali kar z novim. Uraden vpoklic okvarjenih tablic naj bi se zgodil še pred poletjem. Teh naj bi bilo skupno nekaj deset tisoč.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku