Strojna oprema
01.02.2007 08:05

Deli z drugimi:

Share

Bliža se nova Nokia N-Gage

Nokia je prejšnji teden v Santa Monici za zaprtimi vrati prvič predstavila naslednjo generacijo propadlega N-Gage, ki kot kombinacija ročne igralne konzolice in telefona na trgu nikoli ni dosegel omembe vrednega uspeha.
Dogodek je potekal dva dni in je vseboval vrsto tehničnih in poslovnih prezentacij, udeležila pa so se ga resnično zveneča imena: Disney, Sega, Sony Online Entertainment, Universal, Square Enix, Capcom, THQ Wireless, Glu Mobile, Digital Chocolate, EA Mobile, Tecmo, Namco in Vivendi Games bi naj vsi bili tam.
Poslovni del predstavitve je vseboval razlago sistema distribucije nove generacije N-Gage iger, ki se bo imenoval “N-Gage activation code system.” Predstavitev je posredno namigovala tudi to, da naj bi se dalo igre deloma pretakati iz ene naprave v drugo (npr. prijateljevo), bodo pa za polno različico seveda morali plačati.
Tehnični del je poskrbel, da so izdajatelji prvič videli N-Gagovo programsko razvojno orodje (SDK), ki se je šele zdaj začelo razpošiljati naokoli razvijalcem. Podrobnosti celotnega dogodka za zdaj ostajajo še skrivnost.
Podoben dogodek bo Nokia priredila naslednji teden v Madridu, tako da bodo tudi evropska podjetja lahko pobliže pogledala novo različico N-Gage napravice. Predvideva se, da bodo napravo širši publiki pokazali maja, na letošnji konferenci razvijalcev iger, ni pa še nič potrjeno.
Čas bo torej pokazal, kakšno orožarno pripravlja Nokia (večji ekranček je vsekakor nujnost) za ponovni naskok na igričarski trg. Velika imena udeleženih so že dober znak. Vprašanje pa je, če trg dejansko potrebuje še enega velikega “igralca” …


Prijavi napako v članku