Operacijski sistemi
31.12.2012 08:55

Deli z drugimi:

Share

RIM se rešuje s superposlovnim mobilnikom BlackBerryZ10

Podjetje RIM se bo kmalu na trg pametnih mobilnih telefonov podalo z novim poslovnim mobilnikom BlackBerry Z10. Novi paradni konj podjetja RIM bo v osnovi zelo podoben Applovemu mobilniku iPhone 5 in bo po vsej verjetnosti naprodaj že v prvem četrtletju leta 2013.
Podjetje RIM vse svoje upe polaga na novi poslovni mobilnik BlackBerry Z10.
Podjetje RIM vse svoje upe polaga na novi poslovni mobilnik BlackBerry Z10.

Prodaja poslovnih pametnih mobilnih telefonov BlackBerry je iz leta v leto nižja, podjetje RIM (Research In Motion) pa se zaradi tega vse bolj utaplja v dolgovih, saj ima že več kot preračunanih 500 milijonov evrov čiste izgube. Nekdaj uspešno podjetje zato vse svoje upe polaga na pametni mobilnik BlackBerry Z10, ki bo opremljen z mobilnim operacijskim sistemom BlackBerry 10 in bo naprodaj predvidoma v prvem četrtletju leta 2013.

Novi paradni konj podjetja RIM bo v osnovi zelo podoben Applovemu mobilniku iPhone 5, saj bo opremljen s 4,2-palčnim (10,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1280 X 768 slikovnih točk in gostote 356 točk na palec, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk ter spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Novinec bo imel na voljo še 2-jedrni procesor frekvence 1,5-gigaherca, vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, režo za pomnilniške kartice microSD in baterijo kapacitete 1800 miliamper ur.

Da bo poslovni mobilnik BlackBerry Z10 še zanimivejši za kupce, ga bodo inženirji podjetja RIM opremili še z brezstično tehnologijo NFC, hitro brezžično povezavo 4G/LTE in visokoločljivim video izhodom HDMI. Podjetje RIM naj bi novega paradnega konja predstavilo na februarskem sejmu mobilne telefonije GSMA Mobile World Congress 2013 (MWC 2013).


Prijavi napako v članku