Računalništvo, telefonija
27.08.2009 07:50
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bing in Wolfram Alpha z roko v roki?

Ali lahko Bing sčasoma ogrozi celo nadvlado iskalnika Google?
Ali lahko Bing sčasoma ogrozi celo nadvlado iskalnika Google?

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da naj bi Microsoft sklenil posebno pogodbo o sodelovanju s podjetjem Wolfram Research, ki je lastnik naprednega spletnega iskalnika, ki temelji na osnovi naravnega jezika WolframAlpha. V kolikor je temu res tako, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bo podjetje iz Redmonda s tehnologijo podjetja Wolfram Research opremilo svoj spletni iskalnik Bing.

Z novo pridobitvijo bi Microsoftov spletni iskalnik lahko postal bistveno uporabnejši predvsem za iskanje podatkov, ki se nanašajo na področje matematike, kemije, fizike, astronomije in medicine. Poleg tega bi Bing postal tudi pametni iskalnik, kar pomeni, da bi uporabniku vračal konkretne odgovore na zastavljena vprašanja in ne le povezave na spletne strani, kot je to značilno za običajne spletne iskalnike.

Čeprav ima pameten spletni iskalnik WolframAlpha še nekaj pomanjkljivosti, ki naj bi bile po zagotovilih podjetja Wolfram Research odpravljene najkasneje do konca leta, naj bi Microsoft novo funkcionalnost vgradil še pred koncem letošnje jeseni. Se potemtakem konkurenčnemu iskalniku Google kmalu le obetajo težki časi?


Prijavi napako v članku