Telefoni
10.11.2012 12:44
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Big Cola – zdaleč najcenejši 5-palčni mobilnik

Zmogljivi mobilniki z velikimi zasloni se na Kitajskem prodajajo že za "drobiž"!
Zmogljivi mobilniki z velikimi zasloni se na Kitajskem prodajajo že za "drobiž"!

Kitajsko podjetje Dakele je s pripravo novega pametnega mobilnega telefona dokazalo, da je mogoče izdelati mobilnik z velikim zaslonom tudi za borih 125 evrov. Gre za pametni mobilni telefon »Big Cola«, ki za prikazovanje slik uporablja kar 5-palčni oziroma 12,7-centimetrski zaslon ločljivosti 960 × 640 slikovnih točk. Novinec je zato kot nalašč za prijetno deskanje po svetovnem spletu, pa tudi za prebiranje dokumentov in elektronske pošte.

Da bi delo s pametnim mobilnim telefonom »Big Cola« potekalo nadvse tekoče, so inženirji podjetja Dakele poskrbeli z 2-jedrnim procesorjem MT6577 frekvence 1 GHz. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 1 GB. Novinec ima za shranjevanje podatkov na voljo »le« 4 GB pomnilnika. Na srečo je vgrajeni pomnilnik mogoče razširiti s pomočjo pomnilniških kartic microSD. Novost ima na voljo celo 2 reži za telefonske kartice SIM.

Za zajemanje fotografij in videoposnetkov so inženirji podjetja Dakele poskrbeli z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 5 milijonov točk. Celodnevno delovanju mu zagotavlja baterija kapacitete 2.450 mAh. Celoto zaključuje mobilni operacijski sistem Android 4.0. Cenovno nadvse ugodni pametni mobilni telefon »Big Cola« bo žal naprodaj le na Kitajskem. Upajmo, da ga bomo lahko kupili vsaj preko spleta.


Prijavi napako v članku