Računalništvo, telefonija
29.01.2018 13:21

Deli z drugimi:

Share

Baterijski prvak

Baterijski prvak
Baterijski prvak

Ste se kdaj pošteno izprašali, kaj je res pomembno pri telefonu? Facebook, Gmail, YouTube ter spletni brskalnik bodo poganjali vsi telefoni, torej je pehanje za zadnjim atomom zmogljivosti neumnost. Kako dolgo posamezen telefon omogoča mobilno izkušnjo, pa je druga pesem. Za povprečnega uporabnika je baterija poleg kamere najpomembnejši element telefona. In tu telefon ZOPO Z5000 skoraj nima konkurence.

Največja odlika telefona je torej izjemno zmogljiva baterija – 5000 mAh električne hrambe uporabniku zagotavlja do 480 ur stanja v pripravljenosti in do 40 ur pogovorov. Telefon ZOPO Z5000 je sicer manjši brat modela P5000, vgrajen ima namreč 5,5-plačni zaslon AMOLED visoke ločljivosti. Ta je izjemno svetel in dobro viden tudi v neposredni sončni svetlobi – pri čemer zadostuje že relativno skromna nastavitev svetilnosti (okoli 25%). Na račun nekoliko manjšega zaslona kot pri modelu P5000 baterija nudi še nekoliko daljšo avtonomijo – 9 ur igranja video iger, 10 ur brskanja po spletu, 11 ur snemanja video posnetkov, 21 ur predvajanja glasbe in v povprečju kar 3-dnevna avtonomija so podatki, ki v zadrego spravijo druge mobilne telefone. Pa funkcije hitrega polnjenja baterije še omenili nismo … Varčneži oziroma tisti, ki telefon uporabljajo le za klice in sporočila SMS pa bodo ZOPO Z5000 polnili le enkrat tedensko – kot v času dobrih starih Nokij.

Mobilna platforma je enaka kot pri modelu P5000. Sestavljajo jo osemjedrni procesor Mediatek MT6750T, Samsungov delovni pomnilnik zmogljivosti 4 GB in 64 GB prostora za hrambo podatkov, pri čemer se lahko uporabnik odloči, da bo na mesto ene kartice SIM (telefon podpira sočasno uporabo dveh kartic SIM) vstavil pomnilniško kartico microSD in tako zmogljivost telefona še razširil – do 256 GB. Kakorkoli, prostora za hrambo priljubljenih filmov, glasbe in fotografij je za povprečnega uporabnika več kot dovolj.

Kako pa telefon zajema okolico? Sonyjeva dvojna kamera ločljivosti 13 in 5 megapik na hrbtni strani dobro opravlja svoje poslanstvo, fotografije so ob dobri svetlobi zelo ostre, v slabših svetlobnih pogojih pa vendarle ni sposobna čudežev. Prednja kamera je s senzorjem s 16 milijoni pik vsekakor nadpovprečna, k prepričljivim selfijem pa svoj delež prispeva tudi bliskavica z mehko svetlobo. Če nam fotografski rezultati niso všeč, lahko kadarkoli uporabimo privzeto aplikacijo za fotografiranje in se odločimo za dodatno lepotičenje posnetka.

ZOPO Z5000 je resnično uravnotežen telefon. Kljub temu, da mu v cenovnem razredu okoli 250 evrov ne manjka konkurence, lahko samozavestno stavi na svoje adute. Po avtonomiji delovanja je namreč nepremagljiv.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku